Virgil Guran, PNL: Această alianță a fost făcută pentru că nu exista altă soluție pentru România

Virgil Guran, vicepreședintele Senatului, a vorbit în cadrul unei conferințe de presă despre relația dintre PSD și PNL și posibilitatea unor liste comune la alegerile viitoare. Liderul PNL exclude astfel de variantă pentru județul Dâmbovița și susține că cele două partide rămân ”doctrine diferite, necesare în orice democrație”.

Suntem două partide cu doctrine diferite, necesare în orice democrație, cred că fiecare trebuie să candideze separat, dar nu voi fi de acord să facem liste comune, aici la Dâmbovița”, a menționat președintele PNL Dâmbovița.

Virgil Guran

Virgil Guran: Această alianță a fost făcută pentru că nu exista altă soluție pentru România

”Suntem partide așezate, cu oameni cu scaun la cap, cu care se poate discuta, chiar dacă suntem rivali, nu ne vom înțelege niciodată în adevăratul sens al cuvântului, pentru că noi suntem ca Steaua și Dinamo, la națională jucam împreună, dar în rest suntem adversari. Ne vom întâlni undeva la mijloc. Credeam că după 30 de ani, în România se fundamentează o clasă politică foarte clară, dar pentru că s-au făcut și destule greșeli, lumea este încă bulversată și nu s-a clarificat scena politică. Cum e in SUA, sunt două partide mari și atât. La noi se mai fac încă partide mici pe stânga și pe dreapta.
Noi pe dreapta suntem mai libertini, mai slobozi la gură, la fapte, și tot timpul apare câte unul care zice că e mare conducător și trebuie să facă un nou partid de dreapta. Într-o democrație adevărată trebuie să existe dreapta și stânga puternice, și mai pot apărea și partide mai mici.

Există o tendință a extremismului în Europa. Politica trebuie făcută cu calm, cu diplomație, cu judecată. Țipând, urlând, nu cred că faci nimic.

Poate și noi ne-am dori să fim mai răi cu PSD -ul, așa cum sunt și ei la nivel național cu noi, dar în postura de premier, Nicolae Ciucă trebuia să fie echilibrat, că altfel vă spun că ne băteam de multe ori între noi.
Noi suntem realiști. Ne înțelegem pe lucrurile mari, dar trebuie să reținem că fiecare dintre noi vrea să câștige campionatul. Nu poți să câștigi dacă îl lași pe celălalt să te călărească cum vrea. Nici noi, nici PSD-ul nu ne lăsăm călcați în picioare. Avem noroc cu echilibrul premierului. Nu e așa greu în țară cum spune toată lumea. S-au găsit soluții la multe probleme.
Am avut discuții pe plata part-time cu PSD. Am cerut datele de la ministerul de finanțe să vedem cât se încasează în plus pentru part-time, pentru că a fost trecut la o impozitare completă pentru salariu minim. Au fost 80 de milioane de lei. Dar au dispărut 100.000 de contracte part-time. Deci statul nu a încasat în plus. Se dovedesște că măsura nu a fost foarte corectă.

PNL a cerut să nu fie impozitate pensiile până la 3000 de lei, iar PSD nu este de acord. A trecut de Senat datorită mie, că la Comisia de muncă s-a tot bătut pasul pe loc.
A scăzut prețul carburanților și la un moment dat va scădea și prețul energiei. Nu mai sunt bani să dai în toate părțile, pentru că dacă mai facem așa, fără să mergem în mod special pe investiții, o să intrăm într-o spirală inflaționistă și o să vedeți prețuri atunci. Nu mai merge să ne împrumutăm mult. Încercăm să păstrăm un echilibru și asta este dureros pentru populație.
A fost o politică păguboasă în România, promovată de PSD, ”lasă mă, că trebuie să dăm ceva”, și s-au învățat românii să stea acasă cu ajutorul social, să stea la cârciumă și nu merg la muncă, și noi nu mai avem cu cine să muncim, nu putem face productivitate, asta a fost o politică păguboasă”, a explicat Virgil Guran, vicepreședintele Senatului.

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share