Corneliu Ștefan: 2022 a fost anul proiectelor majore pentru Dâmbovița

Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, a prezentat, în ultima conferință de presă a anului, proiectele și investițiile care se derulează în județ, cu o valoare de peste un miliard de euro. Liderul PSD consideră că sunt rezultatele unei munci de echipă, care a scos județul Dâmbovița ”din conul de umbră în care intrase”.
Declarații pe larg, Corneliu Ștefan:
”𝟐𝟎𝟐𝟐, 𝐚𝐧𝐮𝐥 𝐩𝐫𝐨𝐢𝐞𝐜𝐭𝐞𝐥𝐨𝐫 𝐦𝐚𝐣𝐨𝐫𝐞 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐃â𝐦𝐛𝐨𝐯𝐢ț𝐚! Anul pe care ne pregătim să-l încheiem a fost unul dificil din cauza conflictului de la granițele țării noastre, dar și din cauza efectelor în lanț produse de majorarea prețurilor la combustibili și energie.
🤝 Însă, chiar și în aceste condiții, suma proiectelor aflate în diferite stagii de implementare la nivelul Consiliului Județean Dâmbovița se ridică la peste 1 miliard de euro.
✅ Sunt contracte încheiate, sunt scoase la licitație lucrări, unele deja au intrat în execuție, iar altele sunt în fazele finale premergătoare proiectării tehnice și execuției.
✅ Am reușit ca, în doar doi ani, să scoatem Dâmbovița din conul de umbră în care intrase.
🤝 A fost un efort comun, iar munca în echipă a făcut diferența: implicarea aparatului Consiliului Județean, a consilierilor județeni și locali, a primarilor, parlamentarilor și prefectului județului Dâmbovița, a tuturor instituțiilor și ministerelor a schimbat radical și în bine modul în care județul Dâmbovița este privit și perceput.
📈 Toate proiectele de aici sunt rezultatele noastre, ale celor care cred în județul nostru, ale celor care cred în dâmbovițeni.
🏨 𝐀𝐦𝐛𝐮𝐥𝐚𝐭𝐨𝐫𝐢𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐒𝐩𝐞𝐜𝐢𝐚𝐥𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞 𝐚𝐥 𝐒𝐩𝐢𝐭𝐚𝐥𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐉𝐮𝐝𝐞ț𝐞𝐚𝐧 𝐝𝐞 𝐔𝐫𝐠𝐞𝐧ță 𝐓â𝐫𝐠𝐨𝐯𝐢ș𝐭𝐞. Se lucrează, iar valoarea proiectului este 3,4 milioane euro.
🏨 𝐔𝐧𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞𝐚 𝐝𝐞 𝐏𝐫𝐢𝐦𝐢𝐫𝐢 𝐔𝐫𝐠𝐞𝐧ț𝐞 𝐝𝐢𝐧 𝐜𝐚𝐝𝐫𝐮𝐥 𝐒𝐩𝐢𝐭𝐚𝐥𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐉𝐮𝐝𝐞ț𝐞𝐚𝐧 𝐝𝐞 𝐔𝐫𝐠𝐞𝐧ță 𝐓â𝐫𝐠𝐨𝐯𝐢ș𝐭𝐞. Se lucrează, investiția ridicându-se la 1,7 milioane euro.
🏨 Se extinde și dotează 𝐒𝐞𝐜ț𝐢𝐚 𝐂𝐚𝐫𝐝𝐢𝐨𝐥𝐨𝐠𝐢𝐞 𝐚 𝐒𝐩𝐢𝐭𝐚𝐥𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐉𝐮𝐝𝐞ț𝐞𝐚𝐧 𝐝𝐞 𝐔𝐫𝐠𝐞𝐧ță 𝐓â𝐫𝐠𝐨𝐯𝐢ș𝐭𝐞 – 𝟐 𝐦𝐢𝐥𝐢𝐨𝐚𝐧𝐞 𝐝𝐞 𝐞𝐮𝐫𝐨. Datorită unui amendament depus la bugetul de stat de către parlamentarii PSD Dâmbovița, 𝐚𝐯𝐞𝐦 𝐚𝐬𝐢𝐠𝐮𝐫𝐚𝐭ă 𝐬𝐮𝐦𝐚 𝐝𝐞 𝟐,𝟓 𝐦𝐢𝐥𝐢𝐨𝐚𝐧𝐞 𝐝𝐞 𝐥𝐞𝐢 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐚𝐜𝐡𝐢𝐳𝐢ț𝐢𝐚 𝐮𝐧𝐮𝐢 𝐚𝐩𝐚𝐫𝐚𝐭 𝐚𝐧𝐠𝐢𝐨𝐠𝐫𝐚𝐟.
🛣 𝐈𝐧𝐞𝐥𝐮𝐥 𝟐 𝐝𝐞 𝐂𝐞𝐧𝐭𝐮𝐫ă 𝐚𝐥 𝐌𝐮𝐧𝐢𝐜𝐢𝐩𝐢𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐓â𝐫𝐠𝐨𝐯𝐢ș𝐭𝐞! Traseul final al celui mai important drum care se construiește de la zero în județul Dâmbovița este aprobat. Valoarea estimată este de aproximativ 147.000.000 de euro.
🛣 𝐈𝐧𝐞𝐥𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐂𝐞𝐧𝐭𝐮𝐫ă 𝐏𝐮𝐜𝐢𝐨𝐚𝐬𝐚 – 𝐅𝐢𝐞𝐧𝐢! Suma necesară pentru aceasta investiție se ridică la aproape 158.000.000 de euro. Suntem în etapa obținerii avizelor.
🛣 𝐂𝐞𝐧𝐭𝐮𝐫𝐚 𝐌𝐮𝐧𝐢𝐜𝐢𝐩𝐢𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐌𝐨𝐫𝐞𝐧𝐢! Se lucrează la documentație pentru a se găsi cea mai bună variantă de traseu a drumului care va ușura foarte mult condițiile în care se circulă în Moreni, dar și în comunele Gura Ocniței și I.L. Caragiale. Estimăm că vom avea un drum de ocolire de aproximativ 15 km lungime, valoarea aproximată a întregului proiect fiind de 35.000.000 euro.
🛣 𝐂𝐞𝐧𝐭𝐮𝐫𝐚 𝐨𝐫𝐚𝐬̦𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐆ă𝐞𝐬̦𝐭𝐢, 𝐩𝐫𝐨𝐢𝐞𝐜𝐭 𝐢̂𝐧 𝐭𝐨𝐭𝐚𝐥𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞 𝐚𝐥 𝐂𝐨𝐧𝐬𝐢𝐥𝐢𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐉𝐮𝐝𝐞𝐭̦𝐞𝐚𝐧 𝐃â𝐦𝐛𝐨𝐯𝐢𝐭̦𝐚 – 80.000.000 lei din investiția totală de 89.000.000 de lei sunt asigurați prin „Anghel Saligny”, Consiliul Județean Dâmbovița urmând să susțină diferența din diverse surse.
🛣 𝐌𝐨𝐝𝐞𝐫𝐧𝐢𝐳𝐚𝐫𝐞 𝐃𝐉 𝟕𝟏𝟒 𝐬𝐞𝐜𝐭𝐨𝐫 𝐁𝐨𝐥𝐛𝐨𝐜𝐢 – 𝐂𝐨𝐧𝐭𝐮𝐫 𝐋𝐚𝐜 𝐁𝐨𝐥𝐛𝐨𝐜𝐢 – 𝐂𝐡𝐞𝐢𝐥𝐞 𝐓ă𝐭𝐚𝐫𝐮𝐥𝐮𝐢. Contractul de finanțare este semnat și se lucrează pe acest drum important pentru turismul dâmbovițean în valoare de 9.830.000 lei;
🛣 𝐑𝐞𝐚𝐛𝐢𝐥𝐢𝐭𝐚𝐫𝐞 𝐃𝐉 𝟕𝟏𝟐𝐀 𝐑𝐮𝐧𝐜𝐮 – 𝐑â𝐮 𝐀𝐥𝐛. Am semnat contractul de finanțare. Valoarea totală a proiectului este de 15.200.000 de lei, din care, prin „Anghel Saligny”, avem asigurată suma de aproximativ 𝟗.𝟎𝟎𝟎.𝟎𝟎𝟎 𝐝𝐞 𝐥𝐞𝐢, Consiliul Județean Dâmbovița urmând să contribuie cu diferența de 6.100.000 de lei.
🛣 „𝐑𝐞𝐚𝐛𝐢𝐥𝐢𝐭𝐚𝐫𝐞𝐚 ș𝐢 𝐦𝐨𝐝𝐞𝐫𝐧𝐢𝐳𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐃𝐉 𝟕𝟐𝟒 𝐌𝐚𝐥𝐮 𝐜𝐮 𝐅𝐥𝐨𝐫𝐢 – 𝐏𝐮𝐜𝐡𝐞𝐧𝐢” – finanțarea prin „Anghel Saligny” este de aproape 41.000.000 de lei. Suntem la faza de licitație pentru proiectarea și execuția lucrărilor, dosarul fiind în evaluare. Valoarea totală a investiției se ridică la peste 74.000.000 de lei, diferența urmând să fie suportată de CJD.
🚧 𝐀ș𝐚𝐝𝐚𝐫, 𝐦ă 𝐛𝐮𝐜𝐮𝐫 𝐬ă 𝐯ă 𝐫𝐞𝐚𝐦𝐢𝐧𝐭𝐞𝐬𝐜 𝐟𝐚𝐩𝐭𝐮𝐥 𝐜ă, 𝐩𝐫𝐢𝐧 „𝐀𝐧𝐠𝐡𝐞𝐥 𝐒𝐚𝐥𝐢𝐠𝐧𝐲”, 𝟖𝟐 𝐝𝐞 𝐩𝐫𝐢𝐦ă𝐫𝐢𝐢 ș𝐢 𝐂𝐨𝐧𝐬𝐢𝐥𝐢𝐮𝐥 𝐉𝐮𝐝𝐞ț𝐞𝐚𝐧 𝐃â𝐦𝐛𝐨𝐯𝐢ț𝐚 𝐯𝐨𝐫 𝐢𝐧𝐯𝐞𝐬𝐭𝐢 𝟏.𝟑𝟔𝟎.𝟎𝟎𝟎.𝟎𝟎𝟎 𝐝𝐞 𝐥𝐞𝐢 𝐢̂𝐧 𝟏𝟑𝟕 𝐝𝐞 𝐩𝐫𝐨𝐢𝐞𝐜𝐭𝐞 𝐝𝐞 𝐝𝐫𝐮𝐦𝐮𝐫𝐢, 𝐩𝐨𝐝𝐮𝐫𝐢, 𝐫𝐞ț𝐞𝐥𝐞 𝐝𝐞 𝐚𝐩ă ș𝐢 𝐚𝐩ă 𝐮𝐳𝐚𝐭ă, 𝐩𝐫𝐨𝐢𝐞𝐜𝐭𝐞 𝐝𝐞 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐯𝐨𝐫 𝐛𝐞𝐧𝐞𝐟𝐢𝐜𝐢𝐚 𝐭𝐨ț𝐢 𝐝â𝐦𝐛𝐨𝐯𝐢ț𝐞𝐧𝐢𝐢.
🛣 Sunt scoase la licitație lucrările pentru modernizarea a 60 de km de drumuri județene, în acest moment așteptându-se validarea procedurilor pentru cel mai mare proiect de acest tip din județul nostru. Totalul investiției pentru proiectul ,,𝐃𝐞𝐳𝐯𝐨𝐥𝐭𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐢𝐧𝐟𝐫𝐚𝐬𝐭𝐫𝐮𝐜𝐭𝐮𝐫𝐢𝐢 𝐝𝐞 𝐭𝐫𝐚𝐧𝐬𝐩𝐨𝐫𝐭 𝐣𝐮𝐝𝐞ț𝐞𝐚𝐧 𝐩𝐫𝐢𝐧 𝐦𝐨𝐝𝐞𝐫𝐧𝐢𝐳𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐃𝐉 𝟕𝟏𝟐 (𝐏𝐮𝐜𝐢𝐨𝐚𝐬𝐚 – 𝐁𝐫ă𝐧𝐞ș𝐭𝐢 – 𝐕𝐮𝐥𝐜𝐚𝐧𝐚 𝐏𝐚𝐧𝐝𝐞𝐥𝐞 – Ș𝐨𝐭â𝐧𝐠𝐚 – 𝐓â𝐫𝐠𝐨𝐯𝐢ș𝐭𝐞), 𝐃𝐉 𝟕𝟐𝟎 𝐂 (𝐆𝐮𝐫𝐚 𝐎𝐜𝐧𝐢ț𝐞𝐢 – 𝐎𝐜𝐧𝐢ț𝐚) ș𝐢 𝐃𝐉 𝟕𝟐𝟎 𝐀(𝐆𝐮𝐫𝐚 𝐎𝐜𝐧𝐢ț𝐞𝐢 – 𝐀𝐝â𝐧𝐜𝐚 – 𝐁𝐮𝐜ș𝐚𝐧𝐢 – 𝐌â𝐫𝐜𝐞ș𝐭𝐢 – 𝐅𝐢𝐧𝐭𝐚 – 𝐏𝐨𝐬𝐭â𝐫𝐧𝐚𝐜𝐮 – 𝐃𝐍 𝟏𝐀)” 𝐬𝐞 𝐫𝐢𝐝𝐢𝐜ă 𝐥𝐚 𝐚𝐩𝐫𝐨𝐱𝐢𝐦𝐚𝐭𝐢𝐯 𝟔𝟓.𝟎𝟎𝟎.𝟎𝟎𝟎 𝐝𝐞 𝐞𝐮𝐫𝐨 (𝐜𝐮 𝐓𝐕𝐀). În cel mai scurt timp, vor fi scoase la licitație și lucrările de execuție.
🛣 A fost finalizat studiul de fezabilitate pentru 𝐦𝐨𝐝𝐞𝐫𝐧𝐢𝐳𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐃𝐉 𝟕𝟏𝟒 𝐆𝐥𝐨𝐝 – 𝐒𝐚𝐧𝐚𝐭𝐨𝐫𝐢𝐮 𝐌𝐨𝐫𝐨𝐞𝐧𝐢 – 𝐁𝐨𝐥𝐛𝐨𝐜𝐢 – 𝐏𝐚𝐝𝐢𝐧𝐚 – 𝐏𝐞ș𝐭𝐞𝐫𝐚. Avem în vedere construirea unui 𝐝𝐫𝐮𝐦 𝐧𝐨𝐮 cu o lungime de 3,7 km, care să lege DN71 de DJ714, dar și modernizarea traseului Glod-Sanatoriu Moroeni-Bolboci-Padina-Peștera. Acest tronson are o lungime de 19,11 km. Lucrările presupun și construirea unui pod nou peste Râul Ialomicioara. Valoarea estimată a proiectului se ridică la aproximativ 66.000.000 de euro, TVA inclus.
💦 𝐏𝐫𝐨𝐢𝐞𝐜𝐭𝐮𝐥 𝐑𝐞𝐠𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥 𝐝𝐞 𝐝𝐞𝐳𝐯𝐨𝐥𝐭𝐚𝐫𝐞 𝐚 𝐢𝐧𝐟𝐫𝐚𝐬𝐭𝐫𝐮𝐜𝐭𝐮𝐫𝐢𝐢 𝐝𝐞 𝐚𝐩ă ș𝐢 𝐚𝐩ă 𝐮𝐳𝐚𝐭ă – 𝟒𝟒𝟎.𝟎𝟎𝟎.𝟎𝟎𝟎 𝐝𝐞 𝐦𝐢𝐥𝐢𝐨𝐚𝐧𝐞 𝐝𝐞 𝐞𝐮𝐫𝐨. Sunt scoase la licitație 15 loturi de lucrări din totalul de 19, iar anul acesta au fost semnate contracte de aproximativ 83.000.000 de euro. Beneficiarii finali ai acestui mega-proiect vor fi 250.000 de dâmbovițeni.
♻️ Județul nostru este cu mulți pași în fața altor județe din țară în ceea ce privește gestionarea și colectarea selectivă a deșeurilor. Măsuri precum colectarea selectivă a deșeurilor din întreg județul, proiectul de peste 𝟗𝟎.𝟎𝟎𝟎.𝟎𝟎𝟎 de euro, „𝐈𝐧𝐬𝐭𝐚𝐥𝐚ț𝐢𝐞 𝐝𝐞 𝐭𝐫𝐚𝐭𝐚𝐫𝐞 𝐚 𝐝𝐞ș𝐞𝐮𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐜𝐨𝐥𝐞𝐜𝐭𝐚𝐭𝐞 𝐬𝐞𝐩𝐚𝐫𝐚𝐭”, la a cărui documentație lucrăm acum, precum și 𝐩𝐫𝐨𝐢𝐞𝐜𝐭𝐞𝐥𝐞 𝐩𝐫𝐢𝐦𝐚̆𝐫𝐢𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐝â𝐦𝐛𝐨𝐯𝐢𝐭̦𝐞𝐧𝐞 privitoare la o mai bună și mai consistentă colectare a deșeurilor au făcut din Dâmbovița un exemplu pentru foarte multe administrații din țară.
🚧 Se lucrează la reabilitarea, refuncţionalizarea şi asigurarea dotării necesare pentru sporirea gradului de confort instituţional al persoanelor cu dizabilităţi la Ș𝐜𝐨𝐚𝐥𝐚 𝐆𝐢𝐦𝐧𝐚𝐳𝐢𝐚𝐥ă 𝐒𝐩𝐞𝐜𝐢𝐚𝐥ă 𝐓â𝐫𝐠𝐨𝐯𝐢ș𝐭𝐞 – 𝟏,𝟓 𝐦𝐢𝐥𝐢𝐨𝐚𝐧𝐞 𝐝𝐞 𝐞𝐮𝐫𝐨.
📒 𝐂𝐨𝐧𝐬𝐞𝐫𝐯𝐚𝐫𝐞𝐚, 𝐫𝐞𝐬𝐭𝐚𝐮𝐫𝐚𝐫𝐞𝐚, 𝐯𝐚𝐥𝐨𝐫𝐢𝐟𝐢𝐜𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐜𝐥ă𝐝𝐢𝐫𝐢𝐢 „𝐅𝐨𝐬𝐭𝐚 Ș𝐜𝐨𝐚𝐥𝐚̆ 𝐝𝐞 𝐂𝐚𝐯𝐚𝐥𝐞𝐫𝐢𝐞” în vederea consolidării identității culturale a județului Dâmbovița” – 2,5 milioane de euro. Se lucrează la documentații și se obțin ultimele avize pentru ca în februarie să scoatem la licitație execuția lucrărilor.
🚧 𝐏𝐫𝐨𝐠𝐫𝐚𝐦𝐮𝐥 𝐉𝐮𝐝𝐞𝐭̦𝐞𝐚𝐧 𝐝𝐞 𝐃𝐞𝐳𝐯𝐨𝐥𝐭𝐚𝐫𝐞 𝐋𝐨𝐜𝐚𝐥ă 𝐞𝐬𝐭𝐞 𝐨 𝐫𝐞𝐮ș𝐢𝐭ă. O demonstrează numărul de contracte încheiate în cei doi ani de când l-am lansat. Sunt 107 parteneriate încheiate cu 60 de primării, care au o valoare totală de peste 230.000.000 de lei. Din această sumă, 97.000.000 de lei sunt asigurați de Consiliul Județean Dâmbovița.
✅ Mai sunt multe alte investiții pe care aș putea să le amintesc, investiții care vor transforma județul nostru într-un pol de dezvoltare al regiunii Sud-Muntenia.
⚽️ Noul stadionul din Târgoviște pentru care a fost 𝐬𝐞𝐦𝐧𝐚𝐭 𝐜𝐨𝐧𝐭𝐫𝐚𝐜𝐭𝐮𝐥 de 𝐩𝐫𝐨𝐢𝐞𝐜𝐭𝐚𝐫𝐞 ș𝐢 𝐜𝐨𝐧𝐬𝐭𝐫𝐮𝐢𝐫𝐞 ar fi una dintre ele. Valoarea acestuia este de 55.000.000 de euro, Consiliul Județean Dâmbovița contribuind cu aproximativ 5.000.000 de euro.
🤝 Totodată, am mai putea vorbi de asocierile administrației județene cu primăriile dâmbovițene, dar și cu Guvernul României.
🤝 Toate aceste proiecte mă fac să spun că anul 2023 va fi unul și mai bun din toate punctele de vedere!
🤝 𝐄𝐬𝐭𝐞 𝐨 𝐩𝐫𝐨𝐦𝐢𝐬𝐢𝐮𝐧𝐞 𝐩𝐞 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐨 𝐯𝐨𝐦 𝐨𝐧𝐨𝐫𝐚!”

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share