Virgil Guran: Trebuie să liniștim populația că nu va avea probleme cu frigul la iarnă

Primarii din cadrul PNL Dâmbovița s-au întrunit astăzi într-o ședință de lucru la care au participat reprezentanți ai Guvernului – Ovidiu Cîmpean, secretar de stat în Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, Claudiu Răcuci, secretar de stat în Ministerul Dezvoltării, Mihaela Constanda, reprezentant al Ministerului mediului și consilierul personal al ministrului, specialistă în fonduri europene.

Anunțul a fost făcut de președintele PNL Dâmbovița, Virgil Guran în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc la Târgoviște.

Facem o întâlnire cu primarii că să înțeleagă ce se poate face cu banii, să vedem cum putem să-i direcționăm. Un lucru benefic și în trecut, pentru că pe programul ”Anghel Saligny” primarii au obținut mai multe contracte decât alți primari de altă culoare politică și asta pentru că au știut să depună proiecte. Primarii trebuie ajutați să atragă cât mai multe fonduri”, a precizat Virgil Guran.

Virgil Guran

Liderul PNL a vorbit și despre ultima decizie a Guvernului cu privire la prețul gazului pentru populație care va fi de 0,31 de lei/kW indiferent de cât va consuma o familie.

Deci nu se va mai pune un plafon pentru că sunt și oameni bătrâni care au case mai mari, nu sunt izolate și consumă mai mult și până în sezonul cald anul viitor, prețul acesta va fi asigurat de stat printr-o hotărâre a Guvernului, iar executantul este Romgazul în care statul este acționar în proporție de 80%. Trebuie să liniștim populația că nu va avea probleme cu frigul la iarnă. Este o măsură foarte bună și oamenii o vor aprecia mai târziu. Deocamdată sunt suspicioși și este bine pentru că nu întotdeauna politicienii s-au ținut de cuvânt când au spus ceva. Dar în această privință veți vedea că Guvernul Ciucă se va ține de cuvânt”, a mai spus Virgil Guran.

La nivel local, președintele PNL Dâmbovița susține că ”se lovește” în continuare de o problemă găsită aici încă din anul 2015, mai exact defecțiunile transformatorului electric din localitatea Cojasca pe care cei de la Electrica nu reușesc să le rezolve.

”Dacă nu se rezolvă mai repede, voi fi cu oamenii din Cojasca și mergem peste Electrica și vedem ce se întâmplă. Nu este posibil, de 7 ani oamenii și-au făcut actele pentru case, vor să fie racordați dar li spune că nu sunt soluții. Și oamenii ce credeți că vor face? Vor fura curent, pentru că nu pot sta cu copiii în frig. Oamenii spun că vor să plătească, dar nu sunt băgați în seamă. Trebuie rezolvată această situație că să nu-i prindă iarăși iarna în frig”, a explicat vicepreședintele Senatului, Virgil Guran.

 

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share