Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Vizita la sediul ONU din New York a secretarului de stat pentru politica de apărare, planificare și relații internaționale

Secretarul de stat pentru politica de apărare, planificare și relații internaționale, Simona Cojocaru, a efectuat joi, 11 noiembrie, o vizită de lucru la New York, unde a avut o întrevedere oficială cu subsecretarul general ONU pentru operații de pace, Jean Piere Lacroix, și cu generalul Birame Diop, consilier militar în cadrul Departamentului Operațiilor de Menținere a Păcii al ONU.

În cadrul discuțiilor, au fost abordate teme de actualitate referitoare la eforturile organizației de menținere a păcii și stabilității, cu accent pe implementarea inițiativei Action for Peacekeeping a secretarului general, acoperirea nevoilor operaționale și agenda: Femeile, Pacea și Securitatea.

Secretarul de stat Cojocaru a transmis înaltului oficial ONU determinarea României de a susține în continuare eficientizarea operațiilor derulate sub egida Organizației Națiunilor Unite și a mulțumit pentru sprijinul acordat pe durata participării la misiunea integrată MINUSMA din MALI, unde România a dislocat un detașament de patru  elicoptere și 120 de militari, în perioada octombrie 2019-octombrie 2020.
La rândul său, Jean Piere Lacroix a exprimat aprecieri pentru contribuția României la eforturile ONU de menținere a păcii.

Cu prilejul vizitei la New York, secretarul de stat Simona Cojocaru a participat, la sediul Institutului Cultural Român, la vernisarea, în avanpremieră, a expoziției fotografice dedicată celor 30 de ani de participare neîntreruptă a României la misiuni de pace sub egida ONU. De asemenea, oficialul român a efectuat o vizită de evaluare la Reprezentanța Militară din cadrul Misiunii Permanente a României pe lângă Organizația Națiunilor Unite.

 

 

 

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share