14/05/2021

Vizita ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu la Primăria Timișoara

Primarul Municipiului Timișoara, Dominic Fritz, l-a avut ca oaspete,  pe ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu împreună cu care a discutat despre oportunitățile pe care municipiul le are atât în perspectiva anului 2023, an în care va deține titlul de Capitală Culturală Europeană, dar și ca loc de dezvoltare a relațiilor pe care România le are cu Ungaria și Serbia.

Ministrul Bogdan Aurescu a punctat cu această ocazie faptul că Timișoara, prin istoria multiculturală a sa și poziția geografică privilegiată poate deveni un loc de întâlnire și dialog între diplomații din România, Serbia și Ungaria, orașul fiind un exemplu la niveleuropean al modului în care sunt respectate drepturile persoanelor aparținândminorităților naț

Primarul Timișoarei a mai subliniat ionale. În acest context, ministrul afacerilor externe a subliniat că anul acesta se împlinesc 25 de ani de când România și Ungaria au semnat, la Timișoara, Tratatul de înțelegere, cooperare și bună vecinătate care a pus bazele relațiilor de cooperare în avantajul ambelor țări.

La rândul lui, primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a precizat că orașul ar putea să fie gazda perfectă a unor evenimente și conferințe internaționale, fiind un exemplu la nivel european de multiculturalitate. De asemenea, edilul-șef al Timișoarei a afirmat că orașul își dorește legături mai strânse cu Serbia, în acest sens existând proiectul autostrăzii Timișoara-Moravița, pista de biciclete de pe malul Begăi până la graniță, precum și canalul Bega, care este o legătură importantă cu țara vecină.

și că orașul își dorește să devină o destinație populară nu numai turistică, ci și de afaceri și educațională atât în regiune, cât și la nivel european.

Cei doi au convenit ca dialogul dintre cele două instituții să continue în lunile următoare pentru organizarea unor evenimente concrete la Timișoara.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share