Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Vladimir Putin – Alegerile din 25 mai, “un pas in directia buna”

Presedintele rus Vladimir Putin considera ca alegerile prezidentiale din Ucraina din data de 25 mai sunt “un pas in directia cea buna”. Totusi, acesta a afirmat ca votul nu va decide nimic in situatia in care nu vor fi protejate drepturile “tuturor cetatenilor”.

Moscova sustine astfel ca va proteja drepturile tuturor vorbitorilor de limba rusa din sud si est impotriva guvernului nedemocratic de la Kiev.

Presedintele Putin a sugerat ca operatiunea militara din estul Ucrainei ar putea fi oprita in schimbul amanarii referendumului programat pentru duminica, 11 mai, in cateva regiuni.

Miercuri, separatistii pro-rusi au preluat sediul primariei din portul sudic  Mariupol dupa o scurta ocupare a acestuia de catre fortele guvernului ucrainean.

Tot in cursul zilei de miercuri:

  • Guvernul ucrainean a cerut ligii de fotbal nationale sa isi desfasoare urmatoarele meciuri fara spectatori, solicitand mutarea meciurilor ce urmau sa se desfasoare in  Donetsk, Luhansk, Odesa si Kharkiv in alte zone. 
  • Banca Centrala a Ucrainei a primit prima transa in valoare de 3 miliarde de dolari din imprumutul stabilit cu Fondul Monetar International – parte a unei sume integrale in valoare de 17 miliarde de dolari.
  • Ministrul Educatiei rus a stabilit ca motivele anexarii Crimeei de catre Rusia trebuie incluse in programa scolara.

Tensiunea se mentine inca de cand fortele sustinute de Kremlin au pus stapanire pe Crimeea, care, la momentul respectiv, a votat sa se alature Rusiei intr-un referendum pe care atat Kievul cat si Vestul l-au considerat ilegal.

Citeste si:

UCRAINA – inceput de saptamana sub imperiul violentei
Pesimism american: “Daca vom continua asa, vom pierde estul Ucrainei!”

Distribuie acest articol Oficial Media
Share