Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Voluntariatul va fi recunoscut ca experiență în munca

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, ieri cu majoritate – 302 voturi „pentru”, 2 voturi „împotrivă” şi o abţinere – proiectul de lege care reglementează activitatea de voluntariat în România, iniţiat de deputatul PSD Mihai Sturzu. Proiectul de lege a fost adoptat şi de Senat în luna februarie 2014, însă Legea fiind organică, Camera Deputaţilor este for decizional.
Legea volutariatului reglementează participarea persoanelor fizice, neremunerată şi bazată pe decizia liber consimţită a acestora, la activităţi de voluntariat organizate în România de persoane juridice de drept public sau de drept privat fără scop lucrativ.
Proiectul de lege defineşte şi contractul de voluntariat, care reprezintă convenţia încheiată între un voluntar şi organizaţia gazdă, în temeiul căreia prima parte se obligă să presteze o activitate de interes public, fără a fi remunerată, iar cea de-a doua se obligă să ofere o activitate adecvată solicitării sau pregătirii voluntarului. Legea mai prevede că organizaţia gazdă va elibera, la cererea voluntarului, un certificat de voluntariat la care este anexat un raport de activitate.
Așadar, prin faptul că se incheie un contract intre voluntar si institutia la care activează se va micsora munca la negru ce se putea ascunde sub forma de voluntariat si ce este cel mai important, va constitui experienta in muncă.
Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">