Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Vor fi reabilitate și modernizate Secția de Tratamente Recuperatorii și Pavilionul Administrativ din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște  

Proiectul „Sănătate pentru Dâmbovița” merge mai departe! Prin PNRR vor fi reabilitate și modernizate Secția de Tratamente Recuperatorii și Pavilionul Administrativ din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște

  „Reabilitarea, modernizarea și eficientizarea energetică a clădirilor Pavilion Administrativ și Secție Tratamente Recuperatorii din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște” va fi una dintre investițiile importante derulate de Consiliul Județean Dâmbovița în următoarea perioadă în domeniul sanitar, prin intermediul  Planului Național de Redresare și Reziliență al României (PNRR).

Astăzi, 6 februarie 2023, la sediul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a semnat contractul de finanțare, prin care vor fi reabilitate și modernizate și Secția de Tratamente Recuperatorii, dar și Pavilionul Administrativ din cadrul Spitalului de Urgență Târgoviște.

Investiția în valoare de 10.500.000 lei face parte din Componenta 5 – Valul renovării, Axa 2, Operațiunea B.2: Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor publice a PNRR.

Prin realizarea acestor investiții, Consiliul Județean Dâmbovița continuă proiectul „Sănătate pentru Dâmbovița”, lansat în anul 2020, de președintele Corneliu Ștefan.

Datorită celor două investiții, Spitalul Județean de Urgență Târgoviște va putea  oferi pacienților care îi trec pragul condiții optime de tratament și spitalizare.

Prin intermediul contractului de finanțare parafat astăzi, se vor aduce îmbunătățiri importante, respectiv: reabilitarea termică a elementelor de anvelopă ale clădirii, construcția având suprafața de 4.000 mp; reabilitarea sistemului de încălzire și, respectiv, de furnizare a apei calde de consum; instalarea, reabilitarea, modernizarea sistemelor de climatizare și/sau ventilare mecanică pentru asigurarea calităţii aerului interior; reabilitarea, modernizarea instalațiilor de iluminat din clădiri; instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice și/sau termice pentru consum propriu; sisteme de management energetic integrat pentru clădiri/alte activități care contribuie la realizarea scopului proiectului; lucrări de recompartimentare interioară, în vederea organizării optime a fluxurilor și circuitelor medicale doar pentru clădirile în care se desfășoară activități medicale, precum și amenajarea a două puncte de încărcare pentru vehicule electrice.

Președintele Corneliu Ștefan: «Proiectul „Sănătate pentru Dâmbovița” mai face un pas în față! Mă bucur că astăzi am reușit să le aducem o altă veste bună dâmbovițenilor. Așa cum am mai spus încă de la preluarea mandatului de președinte de consiliu județean, îmi reafirm susținerea tuturor investițiilor din domeniul sănătății. Investițiile finanțate prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență al României se alătură cu succes celorlalte investiții pe care Consiliul Județean le are în derulare. Avem cel mai mare program investițional pentru Spitalul Județean, care este în subordinea Consiliului Județean Dâmbovița. Avem trei investiții foarte importante: un ambulatoriu la Târgoviște, o clădire nouă, cu toate dotările, și extindem secția de primiri-urgențe. Ambele proiecte se bucură de finanțare europeană și cofinanțare din partea Consiliului Județean. Spuneam în anul 2020 că îmi doresc să extindem secția de Cardiologie și că vom monta în această secție un angiograf. Valoarea acestui proiect este de 2 milioane euro, cu finanțare în totalitate din bugetul Consiliului Județean. Mi-am asumat ținta creării celor mai bune condiții de tratament și diagnosticare pentru locuitorii acestui județ, iar extinderea secției este o altă parte importantă a planurilor de îmbunătățire a sistemului medical dâmbovițean. Se lucrează intens acum la alte două proiecte: 𝐑𝐞𝐚𝐛𝐢𝐥𝐢𝐭𝐚𝐫𝐞𝐚, 𝐞𝐱𝐭𝐢𝐧𝐝e𝐫𝐞𝐚, 𝐦𝐨𝐝𝐞𝐫𝐧𝐢𝐳𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐬̦𝐢 𝐝𝐨𝐭𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐔𝐧𝐢𝐭𝐚̆𝐭̦𝐢𝐢 𝐝𝐞 𝐏𝐫𝐢𝐦𝐢𝐫𝐢 𝐔𝐫𝐠𝐞𝐧𝐭̦𝐞 – 8.000.000 de lei și „𝐂𝐨𝐧𝐬𝐭𝐫𝐮𝐢𝐫𝐞𝐚 𝐮𝐧𝐮𝐢 𝐧𝐨𝐮 𝐀𝐦𝐛𝐮𝐥𝐚𝐭𝐨𝐫𝐢𝐮 𝐝𝐞 𝐒𝐩𝐞𝐜𝐢𝐚𝐥𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞” – 17.000.000 de lei. În paralel cu investițiile pe care le derulăm, am făcut și facem demersuri pentru atragerea și angajarea de cadre medicale în cadrul Spitalului Judeţean de Urgență din Târgoviște».

 

Compartimentul Imagine, Relații Externe,

Consiliul Județean Dâmbovița

Distribuie acest articol Oficial Media
Share