28/02/2021

Vrei să redai strălucirea hainelor colorate, însă nu ai idee cum să faci acest lucru? Iată câteva sfaturi simple

Hainele colorate arată cel mai bine atunci când culorile lor rămân strălucitoare și vii. Odată ce o culoare dispare, se decolorează sau pur și simplu își pierde din intensitate, articolul vestimentar respectiv poate părea plictisitor.

Vrei să redai strălucirea hainelor colorate

De aceea, este cu adevărat important să păstrezi culoarea hainelor tale cât mai intensă sau să le faci să pară din nou strălucitoare pe cele care și-au pierdut din frumusețe. Cu toate acestea, a face acest lucru poate fi o sarcină aparent dificilă, cu excepția cazului în care cunoști câteva sfaturi și trucuri utile.

Iată câteva sfaturi pentru a face hainele colorate să pară mai strălucitoare:

  • Pre-spălare

– Apă cu sare. Înainte de a spăla hainele colorate, lasă-le peste noapte în apă sărată pentru a le păstra culorile mai strălucitoare. Adăugă doar 1/4 cană de sare într-un vas de apă, pune hainele și apoi lasă-le peste noapte.

– Apă cu oțet alb. Pentru fiecare 4 litri de apă, adăugă 4 linguri de oțet alb. Pune hainele noi și colorate în amestec înainte de a le utiliza pentru a preveni deteriorarea și decolorarea. Lasă-le acolo cel puțin o oră înainte de spălare. Pentru blugii mai închiși, amestecul trebuie să fie oțet și apă din părți egale. În plus, pentru hainele vechi, poți adăuga o ceașcă de oțet în timpul ciclului de clătire. Oțetul poate preveni acumularea de detergent în haine, care este una dintre principalele cauze ale decolorării.

  • Spălat

– Sortează după culoare. Când urmează să pui hainele în mașina de spălat, sortează și spală aceleași culori pe cât posibil. Acest lucru va ajuta la prevenirea decolorării hainelor și, evident, la colorarea altor haine.

– Îmbrăcămintea întoarsă pe dos la spălat. Acțiunea de rotație a cuvei mașinii de spălat poate provoca ruperea țesăturilor din pânză, deoarece acestea se lovesc unele de celelalte. Odată ce țesăturile sunt deteriorate, ele pot afecta și culoarea hainelor. Întoarcerea hainelor pe dos va păstra țesătură exterioară a hainelor protejate.

– Apă rece pentru spălare. În afară de economiile pe care le poți obține prin spălarea hainelor colorate în apă rece, poți păstra și culorile lor strălucitoare.

– Sare pentru a restabili culorile estompate. Adaugă o jumătate de ceașcă de sare în timpul ciclului de spălare pentru a restabili nuanțele și chiar textura hainelor colorate.

– Bicarbonat de sodiu pentru a păstra calitatea culorii. În timpul ciclului de spălare, adaugă o jumătate de cană de bicarbonat de sodiu pentru a păstra vibrația și intensitatea hainelor colorate.

– Folosește detergent de rufe bio. Numeroase persoane optează pentru astfel de soluții pentru spălarea rufelor în general. Datorită ingredientelor prezente în general într-un detergent de rufe bio, hainele nu vor fi afectate și nici culoarea lor care va rămâne intensă. 

  • Uscare

– Când folosești un uscător, nu lăsa prea mult hainele în el. Căldura de la uscător poate fi dură atât pe fibrele de pânză, cât și pe coloranți. Scoate hainele din uscător imediat ce se usucă și nu le lăsa acolo. De asemenea, este ideal să usuci tipuri similare de țesături împreună, astfel încât acestea să aibă același timp de uscare. În caz contrar, va trebui să elimini mai întâi articolele cu uscare rapidă înainte ca ciclul să se încheie.

– Ori de câte ori este posibil, usucă rufele în mod tradițional, pe sârmă sau pe suport la aer, în loc să folosești uscătorul. Și ține hainele colorate departe de lumina directă a soarelui pentru a preveni decolorarea.

Nu trebuie să continui să cumperi haine noi colorate dacă le poți păstra culoarea hainelor pe care le ai deja. Va fi foarte ușori să te bucuri de nuanțe intense, dacă respecte câteva trucuri simple. 

Tu ce detergent de rufe folosești și cum alegi să le usuci?

 

Sursa foto: shuttersotck.com

Distribuie acest articol Oficial Media
Share