Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Arhiepiscopia Târgoviștei: Evenimente eparhiale de bilanț

    Evenimente eparhiale de bilanț. Sub preşedinţia Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Nifon, la Centrul Eparhial al Arhiepiscopiei Târgoviştei, s-a întrunit, luni, 25 ianuarie 2021, Adunarea Generală anuală a Asociaţiei Centrul Diaconal „Casa Creştină”. Ea a fost deschisă de către Mitropolitul Nifon.
Evenimente eparhiale de bilanț

Evenimente eparhiale de bilanț

A) ASOCIAȚIA CENTRUL DIACONAL „CASA CREŞTINĂ”

   Sub preşedinţia Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Nifon, la Centrul Eparhial al Arhiepiscopiei Târgoviştei, s-a întrunit, luni, 25 ianuarie 2021, Adunarea Generală anuală a Asociaţiei Centrul Diaconal „Casa Creştină”.

Ea a fost deschisă de către Mitropolitul Nifon, care a evocat rolul ei deosebit de important, mai cu seamă astăzi, în contextul noii pandemii și a nevoilor concrete și numeroase de ajutorare a aproapelui. De asemenea, Înaltul Ierarh a subliniat implicarea concretă a Asociației în numeroase programe și proiecte ce au avut ca obiectiv sprijinirea misiunii pastorale a Eparhiei noastre în cadrul comunității locale.

Raportul general de activitate pe anul 2020

După aceea, în calitate de Președinte executiv, Pc. Pr. dr. Ionuţ Ghibanu, Vicar Eparhial, precum şi Pc. Pr. Adrian Rada, Directorul executiv, au prezentat Raportul general de activitate pe anul 2020, Raportul financiar-contabil și Raportul de certificare al cenzorului. La final, au fost abordate câteva probleme curente, administrative, ale instituției, ce au vizat optimizarea activității ei.

Din rapoartele prezentate, menționăm că în cadrul Centrului Social Creştin, au fost realizate numeroase activităţi cu caracter social-filantropic, de consiliere, susţinere şi suport pentru copii şi familii aflate în dificultate, deși evoluția pandemiei Covid 19 a redus posibilitatea de interacționare cu aceștia. De asemenea, amintim de: oferirea de pachete cu alimente familiilor aflate în situaţie de risc social sau distribuirea către centrele sociale din judeţ a unor articole de îmbrăcăminte și încălţăminte. Cu sprijinul Federației Filantropia și a I.O.C.C.

Arhiepiscopia Târgoviștei: Biserica susține familia și copiii, contribuind la sprijinirea unor nevoi concrete din cadrul comunității

Romania au fost acordate ajutoare, constând în 600 kituri educaționale, ce au fost distribuite copiilor defavorizați din Eparhie. Reținem că Asociaţia Centrul Diaconal „Casa Creştină” a fost constituită în anul 2004, la inițiativa Înaltpreasfinției Sale, fiind o instituție a Eparhiei noastre, membră a Federaţiei “Filantropia” din Patriarhia Română şi are ca scop exprimarea iubirii solidare față de aproapele, prin intermediul unor proiecte și programe care mediază lumina milostivirii dumnezeiești în societatea noastră contemporană.

    B) ADUNAREA GENERALĂ A ASOCIAȚIEI CASA DE AJUTOR RECIPROC A CLERULUI ŞI SALARIAŢILOR BISERICEŞTI DIN ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIȘTEI (C.A.R.)

 Tot astăzi, s-a desfășurat, la Centrul Eparhial, sub președinția Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Nifon și Adunarea Generală a Asociației Casa de Ajutor Reciproc a Clerului şi Salariaţilor Bisericeşti din Arhiepiscopia Târgoviștei (C.A.R.), al cărei obiectiv a fost prezentarea dării de seamă cu privire la activitatea desfăşurată în anul 2021.

MESAJUL IPS Arhiepiscop şi Mitropolit NIFON, cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Române -24 ianuarie 2021-

Aceasta a fost prezentată rezumativ de Pc. Pr. Valeriu Gheorghe, preşedintele C.A.R, iar apoi au fost prezentate: Contul de execuție bugetară, Bugetul de venituri și cheltuieli, precum și Raportul Comisiei de Cenzori, la final fiind abordate diferite probleme legate de așteptările instituționale. Menționăm că această instituție eparhială are 1.102 membri, iar, în anul 2020, a acordat 104 împrumuturi, în valoare de 1.513.400 lei.

De altfel, în cuvântul său, Înaltpreasfinția Sa a accentuat importanța pastoral-misionară a acestei deosebit de importante instituții eparhiale financiare, mai cu seamă rolul ei social-filantropic, fiindcă susține nevoi concrete ale membrilor ei atunci când sunt confruntați cu încercări și obstacole, dând mărturie de solidaritate concretă și comuniune, în societatea de astăzi.

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share