”Vrem să stabilim standardul în ceea ce privește utilizarea sigură și responsabilă a datelor și a inteligenței artificiale”

În cadrul Conferinței mondiale GoTech din 2021, secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a subliniat importanța securității cibernetice într-un moment în care,  noua tehnologie transformă lumea cu o viteză record.

„Abilitatea noastră de a ne menține oamenii în siguranță în această lume mai competitivă și mai incertă va fi definită atât de octeți și de date mari, cât și de gloanțe și nave de luptă”, a spus secretarul general adjunct în deschiderea  conferinței.

 

„Aliații se angajează să se protejeze unii pe alții în spațiu și în spațiul cibernetic, la fel de eficient ca noi pe uscat, pe mare și în aer”, a adăugat domnul Geoană. În octombrie anul trecut, miniștrii apărării NATO au lansat Fondul NATO de inovare pentru a investi în tehnologii de ultimă oră și au stabilit un accelerator de inovare în domeniul apărării pentru Atlanticul de Nord, DIANA. Ambele „se vor asigura că ne păstrăm interoperabilitatea extrem de importantă care ne permite să continuăm să lucrăm eficient împreună, inclusiv în domeniul noii tehnologii”, a subliniat secretarul general adjunct. De asemenea, miniștrii apărării din NATO au convenit asupra primei strategii de inteligență artificială a Alianței. „Vrem să stabilim standardul în ceea ce privește utilizarea sigură și responsabilă a datelor și a inteligenței artificiale. Spre deosebire de alți actori care dezvoltă și desfășoară noi tehnologii cu puțin sau deloc respect pentru drepturile omului și dreptul internațional, NATO se ocupă și de stabilirea unor norme de utilizare responsabilă”, a spus secretarul general adjunct. Secretarul general adjunct al NATO Mircea Geoană a felicitat GoTech World pentru a zecea aniversare. „În ultimul deceniu, ați reunit zeci de mii de experți, companii și participanți distinși pentru a sprijini transformarea digitală a regiunii noastre din Europa Centrală și de Est. Misiunea GoTech World este total în concordanță cu ceea ce facem aici, la NATO, iar scopul nostru este găsirea de soluții comune pentru valorificarea oportunităților și atenuarea riscurilor noilor tehnologii”, a concluzionat  înaltul oficial NATO.

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share