Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Zacuscă și magiun după rețetă din Ținutul Momârlanilor la TIMIȘOARA

Sâmbătă și duminică, pe 14 și 15 octombrie, vă invităm cu drag la standul TAIFAS, să facem împreună zacuscă și magiun.
În spatele ceaunelor și în rol principal, va sta Cornel Baroi, profesor și președintele unei asociații, cu care colaborez de ani mulți, cu rădăcini adânci în țara Momârlanilor – Uricani, jud. Hunedoara).
Este nu doar un profesor dedicat, dar și un pasionat de gastronomia locului, ducând mai departe tradițiile prin povești și mâncăruri autentice.
Cei curioși să descopere secretele preparării de zacuscă și a unui magiun autentic sunt așteptați să ni se alăture la pregătirea vinetelor și a gogoșarilor, la fierberea prunelor și, desigur, la multe, multe povești și indicații.
Cel mai important de menționat: o parte dintre borcane vor rămâne deschise, gata de degustare imediată, în timp ce altele vor fi păstrate pentru a fi savurate pe parcursul Festivalului Taifas, între 6 și 12 noiembrie.
Așa umblă vorba: se gătește La PAS, se servește la Taifas!
…… cu ingredientele :vinete, gogoșar sau kapia, ceapă, ulei, bulion de roșii, sare, piper, usturoi. Se va prepara totodată și tradiționalul  Magiun (lictar / liptar / silvoizi / solvăiși)  din prune bistrițe foarte bine coapte.
Proiect co-finanțat de AFCN. Proiectul face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul European Echoes, derulat de Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.
Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">
WordPress PopUp Plugin