Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Întâlnirea CEPOL la Budapesta

În perioada 12-13 octombrie, Agenția UE  (CEPOL) va găzdui cea de-a 14-a întâlnire a rețelei de Unități naționale CEPOL (CNU) la sediul său din Budapesta.

Întâlnirea se va desfășura pe parcursul  două zile, și este  prezidată de șeful Unității naționale CEPOL (CNU) spaniolă, dl Antonio Jesús Casado Ortega, și  va oferi CEPOL ocazia de a informa participanții cu privire la cele mai recente evoluții privind activitățile și realizările agenției.

Ordinea de zi a reuniunii include o actualizare privind implementarea activităților de formare în principalele domenii prioritare, în conformitate cu constatările Evaluării Nevoilor Strategice de Formare a UE 2022-2025, adică criminalitatea gravă și organizată, combaterea terorismului; cooperarea în domeniul aplicării legii, schimbul de informații și interoperabilitatea.

European_Union_Strategic_Training_Needs_Assessment_2022_2025_EUSTNA

Mai mult, unitățile naționale CEPOL află despre răspunsul agenției la nevoile emergente de formare, cele mai recente actualizări ale platformei de educație pentru aplicarea legii a CEPOL, LEEd; și punerea în aplicare a proiectelor de consolidare a capacităților CEPOL în țări terțe, inclusiv programul de mentorat pentru cooperare internațională.

În cadrul întâlnirii, unitățile naționale CEPOL vor participa la un atelier dedicat Platformei multidisciplinare europene împotriva amenințărilor criminale (EMPACT). Aceștia vor avea oportunitatea de a împărtăși experiențe cu privire la practicile lor naționale pentru a sprijini activitățile de formare EMPACT și vor discuta despre coordonarea obiectivului strategic orizontal comun EMPACT  „Consolidarea capacităților prin formare, creare de rețele și inovare”, pentru care CEPOL este responsabil.

https://www.facebook.com/watch/?ref=saved&v=1462614174304578

Pe baza rezultatului unei examinări cuprinzătoare a documentelor strategice și de politică, precum și a consultărilor cu practicieni, experți și părți interesate, această publicație identifică care sunt lacunele de competențe care ar trebui să fie completate prin formare, astfel încât oficialii de aplicare a legii să rămână la sfârșitul tehnologiei, cunoștințe și informații. În special, EU-STNA 2022-2025 dezvăluie opt lacune esențiale în materie de capacități, constituind principalele domenii în care agenții de aplicare a legii au nevoie de consolidarea capacităților prin formare: Competențe digitale și utilizarea noilor tehnologii; Rețele criminale cu risc ridicat; Investigatii financiare; Cooperare, schimb de informații și interoperabilitate; Preventia crimei; Frauda de documente; Criminalistică; Drepturi fundamentale și protecția datelor.

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share