Zestrea Muzeului Național de Istorie s-a îmbogățit cu două monede de aur

Astăzi, 18 octombrie 2022, a avut loc la sediul Ministerului Culturii, primirea de către Muzeul Național de Istorie a României, a două monede romane de aur, rare, respectiv o monedă aureus Hadrianus (117-138 d. Hr.) și un solidus Gratianus (367 – 375 d. Hr.).
Acestea au fost achiziționate de Ministerul Culturii, prin exercitarea dreptului de preemțiune, de la un operator economic autorizat, în urma efectuării expertizei care a stabilit că bunurile culturale au o valoare științifică certă.
Monedele, clasate în categoria Tezaur a patrimoniului cultural national, au fost înmânate de către domnul Lucian Romașcanu, Ministrul Culturii, domnului dr. Ernest Oberländer-Târnoveanu, directorul general al Muzeului Național de Istorie a României.
Cele două monede vor putea fi admirate de public în expoziția permanentă Tezaurul Istoric, începând cu data de 27 octombrie 2022.
În perioada 19 – 21 octombrie 2022, expoziția permanentă Tezaurul Istoric va fi închisă pentru derularea unor activități de conservare a patrimoniului expus. Aceasta se va redeschide începând cu data de 22 octombrie 2022.
De asemenea, în perioada 19 – 26 octombrie 2022, accesul în muzeu este GRATUIT.
Programul de vizitare a Muzeului Național de Istorie a României este de miercuri până duminică, între orele 10.00 – 18.00 (17.15 – ultima intrare), iar accesul se face în această perioadă (în care amenajăm o amplă expoziție temporară în Holul Central) prin intrarea din str. Poștei.

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share