Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

”ZILELE ARBITRAJULUI INSTITUȚIONALIZAT” debutează în acest an la Constanța

În luna septembrie a.c., arbitrii Tribunalului Permanent de Arbitraj Instituționalizat sărbătoresc trei ani de activitate. Manifestarea organizată în acest sens, cunoascută sub denumirea ”Zilele Arbitrajului Instituționalizat”, cuprinde o conferință, o ceremonie de primire în profesie, mese rotunde, seminarii și o zi a porților deschise, potrivit unui comunicat de presă.

Manifestarea începe în data de 8 septembrie 2017 la Constanța cu Conferința ”Arbitrajul – justiție rapidă și confidențială”, găzduită în Sala de ședințe a Consiliului Județean Constanța, în intervalul orar 14.00- 18.00. Aceasta va fi urmată de Ceremonia Depunerii Jurământului de către o nouă serie de arbitrii, care va începe la ora 18.30, evenimentul fiind organizat pe Faleza Cazinoului Constanța, la monumentul poetului Mihai Eminescu.

Privitor la cei trei ani de activitate, președintele Tribunalului de Arbitraj Instituționalizat, d-na Rodica Vlaicu, a declarat că în acestă perioadă instituția a facut pași importanți, respectiv:

  • a înregistrat la OSIM denumirea și sigla tribunalului și desenul model ”Robă arbitru”;
  • a avizat în calitate de instituție de profil Standardul Ocupațional pentru profesia de ”ARBITRU”;
  • a semnat protocoale de colaborare și parteneriate ( dintre care menționăm pe cele încheiate cu, Confederația Patronatul Român, CECCAR, Universitatea Valahia din Târgoviște, Asociaţia Ofiţerilor în Rezervă din România, Colegiul Consilierilor Juridici, Asociaţia Diplomaţilor Militari în Rezervă şi în Retragere „Alexandru Ioan Cuza”, Biblioteca ”Ion Heliade Rădulescu” din Târgoviște și FEPAIUS, UGIR 1903, Corpul Profesional al Mediatorilor din Dâmbovița și Autoritatea de Supraveghere Fiscală);
  • a organizat un număr impresionant de evenimente (în București, Târgoviște, Constanța, Craiova și Ploiești); a publicat numeroase lucrări specifice arbitrajului instituționalizat;
  • a deschis sedii zonale în Ploiești, Constanța și Craiova.

 

În ceea ce privește activitatea pe linia soluționării dosarelor civile, aceasta a arătat că la nivelul Tribunalului Permanent de Arbitraj Instituționalizat s-au pronunțat în cei trei ani de activitate un număr important de hotărâri, prin care s-au tranșat litigii, cele mai multe având ca obiect pretenții rezultate din încheierea și executarea unor contracte comerciale. Au mai fost soluționate dispute privitoare la partaje succesorale, fuziuni și divizări firme, hotărâri care să țină loc de act autentic, drepturi de autor, malpraxis. Niciuna din hotărârile pronunțate nu a fost desființată prin acțiune în anulare.
Evenimentele de la Constanța vor fi succedate de cele din București și Târgoviște.
Le uram succes arbitrilor Tribunalului Permanent de Arbitraj Instituționalizat și așteptăm cu interes evenimentele.

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share