07/08/2020

 ZIUA DIRECȚIEI GENERALE ANTICORUPŢIE, 30 MAI

Direcția Generală Anticorupție din cadrul Ministerului Afacerilor Interne aniversează 14 ani de la înființare, perioadă în care s-a consolidat ca instituție pregătită să acționeze profesionist în scopul asigurării integrității profesionale și credibilității tuturor angajaților Ministerului Afacerilor Interne.

La aniversarea celor 14 ani de activitate, Direcția Generală Anticorupție se prezintă ca o structură cu o identitate instituțională consolidată, cu un corp de profesioniști care pot investiga cauze dintre cele mai complexe.

Corupția reprezintă una dintre cele mai serioase amenințări la adresa statului de drept în cadrul societății contemporane, subminând instituțiile și valorile democratice, atentând la ordinea socială și capacitatea statului de a asigura drepturi și libertăți egale cetățenilor săi. Altfel spus, corupția ne afectează pe toți și slăbește respectul față de lege. De aceea, este nevoie de un efort comun pentru prevenirea și combaterea practicilor corupte.

Prin toate acțiunile sale, Direcția Generală Anticorupție promovează legalitatea, integritatea, onestitatea și profesionalismul, ca standard atât pentru personalul propriu, cât și pentru cel al Ministerului Afacerilor Interne.

Fiindcă toate acestea nu ar fi posibile fără sprijinul partenerilor noștri, rugăm cetățenii să ia atitudine împotriva faptelor de corupție și să le sesizeze ori de câte ori este nevoie la Sistemul call-center anticorupție 0800.806.806, apelabil gratuit din orice rețea fixă sau mobilă sau direct la sediul structurii județene. Reamintim că la nivel local, D.G.A. este reprezentată de Serviciul Județean Anticorupție Dâmbovița, al cărui sediu se află în municipiul Târgoviște, str. G-ral I.E. Florescu, nr. 8, telefon/fax 0245/632870, e-mail dambovita.dga@mai.gov.ro.

 

 SERVICIUL JUDEŢEAN ANTICORUPŢIE DÂMBOVIȚA

Distribuie acest articol Oficial Media
Share