Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Ziua Imnului Național, la Târgoviște – FOTO –

Data de 29 iulie a fost proclamată, în conformitate cu Legea nr. 99/1998, Ziua Imnului Naţional al României – ‘Deşteaptă-te române!’, simbol al unităţii Revoluţiei Române de la 1848.

La 29 iulie 1848, ‘Deşteaptă-te române!’ a fost cântat pentru prima dată în Parcul Zăvoi din Râmnicu Vâlcea. La originea Imnului Naţional al României se află poemul patriotic ‘Un răsunet’ de Andrei Mureşanu, publicat în numărul iunie-iulie 1848 al suplimentului ‘Foaie pentru minte, inimă şi literatură’, pe o melodie culeasă de Anton Pann.

Această zi a fost sărbătorită și la Târgoviște în prezența oficialitățlor județului și municipiului. Au fost prezenți militari ai Garnizoanei Târgoviște, jandarmi și reprezentanți ai ISU Basarab I Dâmbovița. Prefectul Victor Sanda, președintele CJ Dâmbovița Adrian Țuțuianu, dar și primarul Ciprian Prisăcaru au transmis mesajele lor celor prezenți.

???????????????????????????????

??????????????????????????????? DSC02329 DSC02330 DSC02336

Apoi a fost intonat Imnul României, Deșteaptă-te Române și după au defilat structurile Garnizoanei Târgoviște, ale Jandarmeriei și ale ISU.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share