Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Întoarcerea la medieval sau Sighișoara Medievală 2014

În weekend-ul ce tocmai s-a încheiat, Sighișoara s-a reîntors în urmă cu sute de ani pentru a aduce pe străzile orașului cavaleri, nobili, domnițe, muzicieni specifici perioadei, dar poate cel mai interesant, lupte în stradă.

Conform estimărilor Primăriei Sighișoara, parte importantă a organizării acestui festival, s-au vândut peste 20.000 de bilete, în condițiile în care copiii au avut intrarea gratuită.

Meșteșugari veniți din toate colturile țării i-au încântat pe turiști cu inventivitatea și măiestria lor, astfel încât fiecare străduță a Sighișoarei găzduia cel puțin câțiva meșteri.

_IGP0059

_IGP9551

_IGP9849

_IGP9871.2

_MG_0191

_MG_0208.2

„Peste 350 de cavaleri, domniţe, trubaduri, menestreli au reconstruit imaginea unor vremuri demult apuse. Spectacolul 700, producţia proprie a festivalului, care a constituit şi tema principală a prezentei ediţii, a coagulat publicul din Cetatea Medievală, reuşind să capteze atenţia tuturor, deoarece a folosit un limbaj comun, coregrafia. Ediţia 2014 a festivalului a depăşit şi în acest an graniţele ţării, atât datorită spectatorilor veniţi din toate colţurile lumii, cât şi prin interesul mediatic prezentat de jurnalişti din ţară şi străinătate. Adrian Ivaniţchi, Mircea Baniciu, Ducu Bertzi au adus un suflu de modernitate în atmosfera de epocă, prin spectacolele intitulate Menestreli ai veacului nostru, duelul menestrelilor şi confruntarea cavalerilor reprezentând un alt punct de atracţie pentru spectatorii din Cetate”, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei.

Actorul Liviu Pancu, directorul artistic al Festivalului, nu s-a mulțumit să coordoneze Ordinele Cavalerești în activitatea lor de trei zile, ci a participat trup și suflet la fiecare spectacol în parte. Tot aici a avut loc și Parada Templierilor, unde templieri din întreaga lume au ținut să fie prezenți pentru a lua parte la Rugăciunea Cavalerilor._IGP9958

Cel mai impresionant eveniment, Spectacolul 700, i-a unit pe membrii Ordinului Cavalerilor Lup, Lupus Dacus, Teatrului Scena, Ordinului Cavalerilor de Mediaș, Ordinul Cavalerilor ArtGotica, Cavalerii Străjerii Moldovei, Scutierii de Mulhbach, Trupa Schema, Trupa Fabuluos, dar și Terra Alba.

_MG_0586

_IGP0097.2

_IGP0104.2

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">
WordPress PopUp Plugin