24/10/2021

Ziua Mondială a Educației

 Ziua Mondială a Educaţiei este o zi sărbătorită în toată lumea. UNESCO a inaugurat în 1994 prima ZI MONDIALĂ A EDUCATORILOR, pentru a celebra semnarea, în 1966, a recomandării făcute de UNESCO şi ORGANIZAŢIA INTERNAŢIONALĂ A MUNCII privind condiţiile de muncă ale personalului didactic. De atunci, această zi se sărbătoreşte în fiecare an la data de 5 octombrie, în peste 200 de ţări.
A fi educator este un privilegiu și o responsabilitate extraordinară, într-atât că prin aceasta cei care, de la catedră, clădesc vieți în orizontul cunoașterii sunt cei mai aproape de o vocație umană universală.
5 octombrie, Ziua Mondială a Educației, este astfel ziua în care îi celebrăm pe cei care încearcă să insufle dorința de învățare și aspirația de dezvoltare celor ce le sunt elevi, adesea în pofida realității care le testează limitele.
Este adevărat, de multe ori cei de la catedră nu știu impactul pe care îl au până ani mai târziu, ceea ce face cu atât mai dificilă și riscantă această profesie, iar în anumite condiții lupta pentru a continua se poate dovedi cu atât mai dificilă.
Dezinteresul societății, ipocrizia politică, greutățile zile de azi sau de mâine sunt obstacole care trebuie învinse permanent, dar ele nu fac decât ca victoria cunoașterii să fie cu atât mai mult de recunoscut și de apreciat.
Cu gratitudine, vă mulțumim și vă dorim să rămâneți curajoși, sănătoși și încrezători.  LA MULȚI ANI!
Distribuie acest articol Oficial Media
Share