Ziua mondială a teatrului la Tony Bulandra. De la cele mai extravagante costume la cele mai scumpe mătăsuri

Astăzi, 27 martie, se marchează Ziua mondială a teatrului. Teatrul Tony Bulandra a evidențiat acest eveniment printr-o expoziție de recuzită și costume. De la cele mai colorate și extravagante tesături din ”Nunta lui Figaro” până la cele mai scumpe mătăsuri din ”Livada de vișini” au putut fi admirate în foaierul teatrului târgoviștean.

tony bulandra

Actorul Mircea Silaghi ne-a spus câteva cuvinte despre acest eveniment. Video și imagini puteți găsi atât pe canalul nostru Youtube cat și pe pagina de facebook.

Potrivit tradiției culturale teatrale, în fiecare an o personalitate marcantă din lumea teatrului scrie un mesaj internațional care se distribuie teatrelor din întreaga lume și se citește în ziua aceasta pe scenă înainte de începerea unui spectacol sau a unei performanțe artistice. Anul trecut mesajul a fost scris de actrița Helen Mirren iar în acest an se citesc rândurile scrise de Peter Sellers, regizor de teatru și operă și director de festival.

Imagini și video puteți găsi pe pagina noatră de facebook Oficial Media

Iată o parte din cuvintele adresate prin mesajul pe care-l transmite cu prilejul Zilei mondiale a teatrului:

Suntem atât de siguri de ceea ce privim şi de felul în care privim totul, încât suntem incapabili să vedem şi să simţim realităţi alternative, posibilităţi noi, abordări diferite, relaţii invizibile şi legături dincolo de timp.

Aceasta este clipa în care trebuie să ne împrospătăm profund minţile, simţurile, istoriile şi viitorul. Și această muncă nu poate fi făcută de oameni izolaţi, lucrând singuri. Este o muncă pe care trebuie să o facem împreună. Teatrul este invitaţia de a face această muncă împreună, a spus Sellers.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share