Ceaiurile detox – aliatul nostru în protejarea sănătății

A venit primăvara și în sfârșit s-au întors zilele luminoase și calde. Chiar și în aceste vremuri dificile, trebuie să avem grijă de corpul nostru și să ne protejăm sănătatea. Acest lucru este, de asemenea, extrem de necesar după o perioadă îndelungată de lipsa a soarelui cu vreme rece și umedă. Este timpul să ieșim afară, chiar și doar pentru a ne bucura de razele soarelui pe balcon, pe terasă sau în grădină.

ceaiuri detox

După perioada de iarnă ne simțim parcă fară vlagă și buna dispoziție iar cele câteva kilograme în plus ne dau bătăi de cap când încercam garderoba de primăvara.

Ce este de făcut?

Știm cu toții răspunsul la această întrebare: „se impune o cura de detoxifiere de primăvara”.

Vă rugăm să nu vă grăbiți, însă, să o faceți. Remediile radicale sunt mai mult dăunătoare decât benefice. Timp de câteva săptămâni, evitați dulciurile și abțineți-vă de la paharul de vin care vă place în serile de relaxare. Sunteți deja pe drumul cel bun dacă mâncați multe legume, consumați câteva fructe între mese și consumați cu moderație produse din cereale integrale, pește, nuci și uleiuri vegetale de înaltă calitate.

Dar mai există un secret: mulți oameni folosesc ceaiul detox din plante pentru a-și curata organismul.
Ceaiul din plante este un supliment minunat la dieta de primăvară. Este interesant faptul că plantele care sunt utilizate istoric pentru curățarea și purificarea esențială au un lucru în comun: sunt bogate în vitamine. De asemenea, sunt apreciate în medicina tradițională pentru proprietățile lor laxative (sau diuretice).

O cura de primăvară cu ceai de plante presupune scăderea ritmului vietii, inclusiv modificarea și scăderea alimentației pentru o perioadă de timp și, bineînțeles, consumul de ceai de plante. Ceaiul potrivit ar putea chiar să ajute la curățarea organismului și la stimularea digestiei.

Alegerea ceaiului este o parte importantă a oricărui tratament de purificare. Ceaiul detoxifiant, pe lângă vitamine și minerale, are o serie de compuși activi care ajută la eliminarea toxinelor depozitate în organism rapid și fără a consuma multe calorii.
Rețetele cu ceaiuri ayurvedice purificatoare sunt, de asemenea, potrivite în acest scop, deoarece ajută la curățarea internă și la întărirea organismului.

Ceaiuri detoxifiante care funcționează

 1. Ceaiul de urzică este o băutură depurativă care este folosită de secole. O combinație de ceai de urzică, frunze de mesteacăn și coada-calului crește metabolismul și, în același timp, purifică organismul. Este recomandat să beți o ceașcă din acest amestec de trei ori pe zi, cu o jumătate de oră înainte de fiecare masă.
  2. Infuzia din frunzele de Mate este revigoranta și are efect detoxifiant. Această băutura plăcută reduce senzația de foame și accelerează arderile metabolice. De asemenea, se presupune că ceaiul mate ajută la scăderea tensiunii arteriale și este foarte gustoasă atunci când este aromatizată cu cardamom sau nucșoară.
  3. Ceaiul verde, de altfel, are un efect similar. Cu toate acestea, din cauza nivelului ridicat de cofeină, ar trebui să evitați să beți această băutură de slăbire după ora 15:00. Ceaiul verde poate fi savurat și prin adăugarea de ghimbir proaspăt ras.
  4. Ceaiurile ayurvedice sunt un alt remediu purificator miraculos. Acestea ajută la accelerarea metabolismului și transformată rapid depunerile de grăsime în energie și, prin urmare veți observa reducerea poftei de mâncare atunci când veți bea ceaiul obținut ingrediente ayurvedice.
  Unul dintre ceaiurile ayurvedice cele mai potrivite pentru detoxifiere este ceaiul Kapha, în sensul că stimulează metabolismul și amplifică focul digestiv (Agni). Prin stoarcerea unei lămâi în acest ceai, puteți adăuga puțniă prospețime. Este foarte bun mai ales iarna dar și primăvara. Trebuie consumat până la ora 10 dimineața – ideal ar fi trei căni pe zi.
  5. După-amiaza este momentul să vă relaxați cu ceașcă de ceai antioxidant Rooibos. Are un gust oarecum caramelizat datorită dulceaței sale înnăscute, reduce pofta de mâncare și îmbunătățește sistemul imunitar. Că să nu mai vorbim de proprietățile de detoxifiere ale plantei medicinale sud-africane.

Postul și detoxifierea s-au dovedit a fi utile pentru suflet, pentru sistemul imunitar  dar și pentru resetarea metabolismului și pentru a ne face să me simțim mai energici.
În final vă recomandăm să căutați ceaiuri de bună calitate, în mod ideal din producția organică. Există numeroase magazine online de unde pot fi cumpărate ceaiuri de calitate premium ce pot fi folosite în curele de detoxifiere

Distribuie acest articol Oficial Media
Share