Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

ZIUA MONDIALĂ A VIEȚII SĂLBATICE

Ziua Mondială a Vieții Sălbatice 2024 este o platformă pentru schimbul intergenerațional și abilitarea tinerilor prin artă, prezentări și conversații despre oportunitățile viitoare pentru viitorul nostru durabil comun în conservarea digitală a faunei sălbatice. WWD2024 oferă un punct de plecare pentru a explora ce inovații digitale sunt disponibile acum, cu ce discrepanțe intersecționale ne confruntăm și cum dorim ca conectivitatea noastră digitală să evolueze pentru toți oamenii și planeta.

Pentru anul 2024, tema aleasă este „Conexiunea dintre om și planetă: explorarea inovației digitale în conservarea faunei sălbatice”.

Progresele și inovațiile din lumea modernă și modul în care tehnologiile și serviciile digitale pot contribui la conservarea faunei sălbatice. Aceste unelte pot sprijini conviețuirea armonioasă a omului cu natura, într-un viitor în care lumea este din ce în ce mai interconectată.

Inovația tehnologică a făcut cercetarea, comunicarea, analiza ADN-ului și multe alte aspecte ale conservării, mult mai ușoare, mai eficiente și mai precise. Cu toate acestea, accesul inegal la aceste instrumente digitale, poluarea mediului și aplicațiile nesustenabile ale anumitor tehnologii, rămân probleme critice pentru atingerea incluziunii digitale universale până în 2030.

Secretarul general CITES, Ivonne Higuero, a declarat: „Asigurarea incluziunii digitale pentru toți, inclusiv pentru cei mai vulnerabili, implică reducerea decalajelor financiare,  pentru a construi un acces echitabil la instrumente și tehnologii de conservare, consolidarea capacității digitale și luarea în considerare a impactului asupra tuturor comunităților și ecosistemelor. Pe calea realizării conectivității universale până în 2030, sperăm că Ziua Mondială a Vieții Sălbatice 2024 va facilita schimburile fructuoase și reflecția asupra modului în care ne imaginăm conectivitatea digitală în conservarea și comerțul faunei sălbatice, în beneficiul planetei și oamenilor în mod durabil.”

Pentru Ziua Mondială a Vieții Sălbatice 2024, explorăm inovația digitală și evidențiază modul în care tehnologiile și serviciile digitale de conservare pot conduce la conservarea faunei sălbatice, comerțul durabil și legal cu animale sălbatice și coexistența dintre oameni și animale sălbatice, acum și pentru generațiile viitoare, într-o lume din ce în ce mai conectată.

Ne aflăm în mijlocul unei revoluții digitale globale care distruge barierele din calea guvernanței digitale centrate pe oameni și a oportunităților egale pentru toți de a dezlănțui puterea transformării digitale. „Diviziunea digitală” se micșorează încet, o conectivitate mai bună și acces la internet ajungând la 66% din populația noastră globală.

                               2,7 miliarde de oameni din populația noastră globală nu sunt încă online

În medie, doar 36% din populația din țările cel mai puțin dezvoltate și din țările în curs de dezvoltare fără ieșire la mare sunt online. Femeile și tinerii au mai multe șanse să se confrunte cu lacune în ceea ce privește accesul la internet și/sau competențele digitale pregătite pentru angajare. Inovația tehnologică a făcut cercetarea, comunicarea, urmărirea, analiza ADN-ului și multe alte aspecte ale conservării faunei sălbatice mai ușoare, mai eficiente și mai precise. Cu toate acestea, accesul inegal la aceste noi instrumente, poluarea mediului și aplicațiile nesustenabile ale anumitor tehnologii rămân probleme critice,  pentru atingerea incluziunii digitale universale până în 2030.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share