Ziua Națională a fost sărbătorită și la Deva

În municipiul Deva, reședința județului Hunedoara, a avut loc miercuri, 1 decembrie 2021, o manifestare dedicată Zilei Naționale a României, la împlinirea a 103 ani de la Mare Unire.

După intonarea Imnului național al României, Preasfințitul Părinte Nestor Hunedoreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Devei și Hunedoarei, a oficiat o slujbă de Te Deum, împreună cu un sobor de preoți. În continuare Preasfinția Sa a rostit un cuvânt în care a atras atenția că.” astăzi este din ce în ce mai greu să realizăm o unire văzută a conaționalilor noștri între granițele României, având în vedere numărul mare de români care trăiesc în diaspora, însă așa cum unirea românilor s-a realizat acum mai bine de 100 de ani sub semnul credinței în Dumnezeu, sub semnul dragostei față de semeni și față de glia strămoșească, și noi suntem datori să ne rugăm Bunului Dumnezeu să intervină în țara noastră, cum doar El știe să o facă, să ne conducă destinele neamului spre adevăratul Bine și să ne binecuvânteze cu belșugul Său cel ceresc”.

A urmat rostirea mai multor alocuțiuni din partea personalităților politice și culturale hunedorene, după care s-a desfășurat parada militară în care au defilat Garda de onoare, reprezentanți ai forțelor de ordine și ai unităților de intervenție din județul Hunedoara.

”Reîntregirea de la 1918 este un dar pe care îl primim din generație în generație și pe care trebui să-l prețuim. Datoria fiecăruia dintre noi este să luptăm neobosit pentru Unitatea, Suveranitatea şi Independenţa României. Istoria ne demonstrează că, în momentele dificile, românii nu și-au pierdut niciodată credința sau curajul. Ca și bravii noștri înaintași, prin faptele noastre, trebuie să facem tot ce stă în puterea și priceperea noastră pentru a ne ridica la nivelul sacrificiului lor. Să fim toleranți, să fim uniți și să fim solidari! Ziua de 1 Decembrie este și o zi a bucuriei, a speranței, este ziua în care privim cu speranță spre viitor. Este ziua în care reînnoim angajamentul nostru de a lăsa urmașilor noștri o țară primitoare în care drepturile și libertățile să fie respectate cu sfințenie, iar grija pentru oameni să fie mai presus de orice.La mulți ani, România! La mulți ani, Români!” a ținut să transmită Laurențiu Nistor, președintele Consiliului Județean Hunedoara.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share