Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

A început sezonul estival la GEOAGIU

Geoagiu-băi, un loc înconjurat de istorie și tradiție !
Stațiunea Geoagiu-băi, alături de Băile Herculane, Buziaș și Băile Felix, se bucură de privilegiul inelianabil de a reprezenta una dintre cele mai vechi exploatări balneare de pe teritoriul țării, datând încă din perioada colonizării romane. Săpăturile bazinului mic din complex au început în anul 1935, iar cele pentru bazinul mare,cu trambulină, în anul 1939.
Astăzi, la Geoagiu în prezența oficialităților județene, a invitaților,  primarul  Vasile Cărăguț  a dat startul începerii sezonului estival.
La eveniment a fost prezent  și Lucian Rus, secretar de stat în Ministerul Antreprenoriatului și Turismului, om politic hunedorean felicitat și apreciat de președintele CJ Hunedoara, Laurențiu Nistor, pentru implicarea în proiectele care susțin dezvoltarea turismului și mediului de afaceri.
Consiliul Județean Hunedoara a fost reprezentat de vicepreședinte Alin Țambă, administratorul public Costel Avram și consilierul județean Andrei Socaci.
Administrația județeană sprijină dezvoltarea turismului în zonă, în mod special prin proiectul de modernizare a drumurilor județene care asigură accesul turiștilor.
În cuvântul adresat participanților, administratorul public Costel Avram a subliniat angajamentul președintelui Laurențiu Nistor de a susține modernizarea infrastructurii rutiere și de utilități, care devine realitate chiar în această perioadă prin lucrările ample care se desfășoară pe Culoarul Trafic Mureș Nord.
Oazele de relaxare din incinta ștrandului îi așteaptă pe turiști să se destindă în apa termală, provenită dintr-un izvor descoperit de romani, în urmă cu 2000 de ani. Complexul beneficiază de spații pentru servit masa cu preparate delicioase, cabine de schimb, șezlonguri și un loc de joacă. Igiena este strictă, iar conducerea ștrandului pregătește nenumărate surprize, pentru finalul fiecărei săptămâni, în acest sezon estival. În stațiune există și câteva izvoare „tămăduitoare”, ale căror ape sulfuroase se folosesc pentru diferite afecțiuni, reumatice, gostro – duodenale ori renale. Turiștii care ajung aleg să își petreacă timpul liber în stațiunea Geoagiu – Băi, după o cură de tratament și relaxare în complexul balnear, pot vizita o serie de obiective turistice și vestigii istorice, unele unice în lume cum sunt Termele Romane. Un alt monument impresionant este Biserica Rotonda, din orașul Geoagiu, dar și Drumul roman. Nelipsite din peisaj sunt Cascada Clocota și Grota Haiducilor.
Distribuie acest articol Oficial Media
Share