Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

175 ani de la strigătul lui Avram Iancu pentru drepturile istorice ale românilor!

”Blajul a fost și rămâne Mica Romă de unde a răsărit soarele românismului !”Mihai Eminescu

Printre tarabe, târgoveți, bâlciul  și spectacolele organizate de cei care au inițiat  ”SĂRBĂTOAREA  LIBERTĂȚII”  ce s-a desfășurat în zilele de 13 și 14 mai  pe Câmpia  Libertății de la Blaj, i-am regăsit  și pe singurii patrioți români,  care i-au adus un omagiu CRĂIȘORULUI MUNȚILOR. Celelalte oficialități locale și câțiva invitați de pe la centru, erau interesați  mai mult să facă baie de mulțime, de mâncare și băutură.

“Nu voi lucra niciodată în contra drepturilor și intereselor Națiunii Române, ci voi ține și voi apăra legea și limba română, precum și Libertatea, Egalitatea și Fraternitatea.Nu voi incerca sa asupresc pe nimeni, dar nici nu voi suferi sa ne asuprească nimeni”

Cea mai importantă cuvântare a fost rostită de Alexandru Papiu-Ilarian, acum 175 de ani,  ce a evidenţiat hotărârea poporului român de a nu mai accepta iobăgia şi dominaţia politică a altor naţiuni, de a pretinde consultarea naţiunii române, repunerea în drepturile ce i se cuvin, în calitatea sa de cea mai veche şi mai numeroasă dintre naţiunile Transilvaniei.

Mai mulți patrioți din județul Hunedoara și municipiul Reghin (nu avem  acordul dânșilor de a le publica numele)  au înălțat Eroului Națiunii Române AVRAM IANCU  – un imn istoric!

”Moțul de Foc al Românismului și-a santificat identitatea milenară prin jertfă crucificându-și exsitența pe  neîndurătoarea GOLGOTĂ  a neamului său” se arată în comunicatul de presă al PUSL.

Câmpia Libertății din Blaj   devine  Catedrala Românismului!

”Nu sunt membru plătitor și nici neutru… al nici unui partid de la putere sau din opoziție! În virtutea libertății mele de gândire… spun! Au fost absenți din istoria evenimentului… toți înalții demnitari, toți gălăgioșii publici sau ocupanții somptuoaselor fotolii de parlamentari!
A înnobilat evenimentul istoric doar Departamentul pentru Transilvania  al PUSL condus de doamna Raluca Bugnar, departament standard al politicii prin cultură și istorie națională și universală!” a ținut să  transmită  colegul nostru, unul dintre inițiatorii evenimentului, Laurian Stănchescu.

Interpretei de muzică populară și patriotică VETA BIRIȘ i-a fost înmânată  diploma “Înaltă Distincție a Românismului Mucenicul Avram Iancu”” din partea Asociației Culturale Istorice “Testamentul lui Avram Iancu” președinte Dr. Mădălina Fărcaș și Diploma “Ordinul Mihai Eminescu -Voivodul Culturii și Limbii Române” pentru promovarea valorilor cultural-istorice românești și universale din partea colegului Laurian Stănchescu.
La final s-a dat citire  mai apoi  Proclamației de la Blaj 2023,  un Memorandum răscolitor precum strigătul Crăișorului și Lancea izbăvitoare a Martirului și Mucenicului Horea!

PROCLAMAȚIA DE LA BLAJ 2023: 

Cine sunt moţii? Răspunsul  vine de la scriitorul Ioan Slavici: „Cea mai nobilă parte a poporului român”.

Pentru dreapta cinstire și pomenire a Martirilor și Mucenicilor – a neamului românesc… mult pătimit:  Cerem creștinește – apoi le vom lua cu voia noastră – drepturile Moților – asupra memoriei antume și postume a lui Avram Iancu, Horea, Cloșca și Crișan”!

Țebea – este vatră geto-dacică a moților! Este Panteon de virtuți și idealuri naționale, nicidecum bulevard politic! Țebea – este Templul Românismului!

Denunțăm antiromânismul și sfidarea Decretelor de Stat, devenite Legi ale Statului Român – semnate de domnul Președinte al României – Klaus Iohannis – cu privire la Martirii și Eroii Neamului!!!

Faceți loc Culturii în Guvern și Politică! Prima scriere din lume – a apărut în urmă cu 7300 ani – pe teritoriul actual al României…. roata a apărut în Cultura Cucuteni… în urmă cu 6500 ani tot pe teritoriul nostru! Ce explozie spirituală în Istoria Omenirii cu descendență străveche românească!

Ridicați Tricolorul din hazardul istoriei! Guvernul – trebuie să fie Limba Națională și Imnul sentimentului Național! Guvernul trebuie să fie Voievodat eminescian, Jertfă brâncoveană și Universalitate Brâncușiană!

Guvernul – trebuie să fie Alfabetul Culturii nord-dunărene! Întâia Cultură a lumii! Europa culturală și spirituală s-a născut în Carpații din Carpații români! Scrierile antice și contemporane – o dovedesc!

Guvernul – trebuie să fie rădăcină identitară traco-geto-dacică, trebuie să fie întâiul cărturar al Nației și suma patriotismului voievozilor români! Guvernul trebuie să fie – Catedrala identitară a Neamului și drept Călăuză – ca un Moise biblic – al românilor prin pribegiile istorice și politice!

Muncitori necalificați și agramați în Istorie și Cultură Națională! – ne-au îngropat Martirii și Eroii Națiunii Române – sub putrede coroane politice și sub negre neanturi!

Nu are nimeni dreptul și nici voie – să-și treacă umbra uscată prin fața mormintelor lor sfinte! Doar dacă se închină mormintelor cu smerenie liturgică! Până și umbra antiromânilor se ține departe de ei – arde mocnit – fără umbră! Nimeni nu este stăpân peste moartea vie a Tribunilor Românismului?

L-au arestat politic pe Avram Iancu, au făcut din sfântul său mormânt – o temniță, au pus garduri de fier și jandarmi – între Hristosul Românismului și moții săi…! Nu le dau voie moților- să facă de gardă la Soarele lor! Sunt nesfințiți și dezdumnezeiți!”

Îi hulesc statuile – și i le rupeți din rădăcina istorică! Noi – Patrioții români – suntem rădăcina istorică…. a Martirilor și Mucenicilor Golgotei românești! Să nu se joace nimeni cu sufletele moților, sunt blânde ca o icoană și aspre precum fulgerul furtunilor!

Antiromânii – nu și-au pus niciodată genunchii în fața mormintelor și a crucilor Martirilor Neamului, nu au atins niciodată Tricolorul de la căpătâiul lor, nu au turnat niciodată o picătură de apă rece – la rădăcina mormintelor lor – să le stâmpere dogoarea morții și a suferinței lor apostolice!Amin… cu iubire hristică de Țară!

 

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share