Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

”În lumea globală, noi, românii, trebuie să ne păstrăm spiritul, credința și respectul față de familie!”

Europarlamentarul umanist, Maria Grapini, membru în Grupul S&D, a transmis, cu ocazia Zilei Internaționale a Familiei, un mesaj milioanelor de români:
“Ca român creștin, umanistă și cu credința învățată de la părinți despre familie, doresc să urez tuturor familiilor de români sănătate și generațiilor tinere le doresc să-și întemeieze familia tradițională bazată pe credință, dragoste și respect. Familia este dragoste, respect reciproc, înţelegere şi respectarea dreptului fiecăruia la Evoluţie, Libertate, Copilărie, Educaţie sănătoasă, Convieţuire şi Suport. Bunăstarea familiei şi atitudinea statului faţă de aceasta exprimă, în mare măsură, gradul de dezvoltare a societăţii. De altfel, o societate este sănătoasă și se poate dezvolta doar pornind de la familie iar educația din cadrul familiei este piatra de temelie a fiecărei generații. În lumea globală, noi, românii, trebuie să ne păstrăm spiritul, credința și respectul față de familie. La mulți ani și sănătate!”
Ziua Internațională a Familiei a fost proclamată de Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite în 20 septembrie 1993, ca eveniment cu dată fixă, pe 15 mai, și reflectă importanța pe care comunitatatea internațională o acordă familiilor. 1994 a fost declarat An internațional al Familiei, iar începând cu cu anul 1995, Ziua Familiei este sărbătorită în mai multe țări pe planetă, cu scopul de a sensibiliza opinia publică și de a sublinia importanța familiei.
La propunerea Institutului Român pentru Drepturile Omului, propunere susținută  și de Patriarhia Română, ziua de 15 mai a devenit oficial și Ziua familiei române. În cadrul acestei zile, sunt promovate valori precum: toleranţa, respectul, empatia, împărţirea sarcinilor casnice şi combaterea tuturor formelor de violenţă în familie. Este necesară reafirmarea rolului principal al familiei în creșterea și educația copiilor pentru viață, precum și susținerea spirituală și materială a familiilor defavorizate și a familiilor care au mulți copii.
Pentru a răspunde nevoilor spirituale profunde ale generațiilor de copii și de tineri din societatea actuală, este foarte necesară cooperarea dintre Biserică, Familie și Școală, pentru a fi cultivate vocațiile specifice ale copiilor și tinerilor. Sărbătorirea Zilei Internaționale a Familiei din 2023 este de a crește gradul de conștientizare cu privire la impactul tendințelor demografice asupra familiilor.

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share