Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

16 comune din Dâmbovița vor moderniza sistemul de iluminat public

Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, alături de președintele Administrației Fondului pentru Mediu, Laurențiu Neculaescu, vicepreședintele Consiliului Județean Dâmbovița, Luciana Cristea, și prefectul județului, Claudia Gilia, a participat la semnarea a 17 contracte de finanțare prin care primarii a 16 comune dâmbovițene vor moderniza sistemul de iluminat public din localitățile lor, investiții care, însumate, au valoarea de aproximativ 18.000.000 de lei.
Nu mai departe de luna mai, alte 14 comune au semnat contracte de finanțare pentru îmbunătățirea iluminatului public și eficientizarea energetică a unor unități de învățământ în valoare de 21.000.000 lei.
Comunele cuprinse în programul de modernizare sunt: Iedera, Șotânga, Gura Foii,  Hulubești, Pietrari, Ocnița, Valea Mare, Sălcioara, Butimanu, Mănești, Valea Lungă, Aninoasa, Lungulețu, Conțești, Bucșani, Gura Ocniței.
”În câteva luni, doar prin programele AFM, 30 de comune au accesat aproximativ 39.000.000 de lei.
Optimizarea iluminatului public este un aspect care va duce la diminuarea cheltuielilor directe ale administrațiilor publice din județul nostru. De asemenea, un iluminat public modern echivalează cu utilizarea rațională a energiei electrice, reducerea costului investițiilor și a cheltuielilor anuale de exploatare a instalațiilor electrice de iluminat.
Pe lângă factorul economic, mult mai important, cred eu, este factorul social! Realizarea unui iluminat corespunzător va duce la creșterea siguranței circulației pietonale și rutiere, precum și la evitarea actelor de vandalism.
Toate acestea vor contribui la creșterea calității vieții în județul Dâmbovița”, a transmis Corneliu Ștefan, președinte PSD Dâmbovița, pe pagina de facebook.
Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">
WordPress PopUp Plugin