Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

3 sfaturi pentru siguranta si igiena in industria alimentara

Sănătatea este pe primul loc pentru toată lumea iar supermarketurile, restaurantele și furnizorii din industrie nu vor să își asume nici un risc, tocmai pentru a produce și livra alimente sigure și sănătoase.

siguranta si igiena in industria alimentara

Igiena în industria alimentară are o importanță crucială, pentru a preveni intoxicațiile alimentare și a menține sănătatea tuturor celor implicați. Bacteriile care provoacă toxiinfecții pot fi asupra tuturor, chiar și a persoanelor sănătoase. Și pot fi răspândite către alimente dacă personalul atinge nasul, gura, părul sau hainele și apoi alimente sau suprafețe.

O bună igienă este importantă în afaceri în fața clienților și colaboratorilor, de aceea iată câteva sfaturi în acest sens:

Sfaturi de igienă personală

Pentru a preveni intoxicațiile alimentare, este necesară o igienă personală riguroasă:

-Spală și usucă bine mâinile înainte de a manipula alimente, mai ales dacă ai folosit toaleta, de unde poți contacta bacterii chiar dacă aceasta este dotată cu sita pisoar

-Poartă mereu îmbrăcăminte curată sau sorț de protecție și păstrează obiectele personale (cum este și telefonul mobil) departe de zona alimentelor

-Poartă părul legat și acoperit dacă este lung și păstrează unghiile scurte și fără lac de unghii. 

-Usucă mereu mâinile cu un prosop curat sau un prosop de hârtie de unică folosință  din dispensor, similar cu hartie igienica

-Poartă mănuși de unică folosință, iar dacă te simți rău nu te apropia de alimente.

Reguli pentru spălarea pe mâini

Spălarea temeinică a mâinilor reduce șansa de a contamina alimentele cu bacterii. Spală-te pe mâini cu săpun și apă caldă inclusiv pe dosul mâinilor și între degete și sub unghii. 

Usucă bine mâinile după spălare cu un prosop de hârtie sau uscător de mâini. Nu șterge mâinile de haine. 

Trebuie să te speli pe mâini astfel:

-După mersul la toaletă

-Când manipulezi alimente crude

-După ce ai atins gunoiul

-Daca ai atins nasul, urechile, gura sau alte părți ale corpului.

-Dacă ai luat pauză de fumat.

Sănătatea personalului

Persoanele care iau contact direct cu alimentele le pot contamina, așa că este important să se asigure că nu se află în prezența acestora dacă suferă de vreo afecțiune sau boală.

Dacă suferi de o afecțiune, vomă sau diaree nu trebuie să mergi la muncă cel puțin 48 ore, dacă simptomele s-au oprit. Însă medicul poate confirma acest lucru. 

Nu te du la muncă dacă te îmbolnăvești de o boală care poate fi transmisă prin alimente. Așa că dacă resimți orice simptom, trebuie să-ți informezi supervizorul.

În industria alimentară este necesară instruirea în permanență referitor la siguranța și protecție, pentru a păstra cele mai înalte standarde ale calității. În acest mod sănătatea personală și a clienților va fi la loc de cinste.

Autor:https://organic-agency.ro/contact/

Distribuie acest articol Oficial Media
Share