3 sfaturi pentru un somn mai bun și mai sănătos - Oficial Media

Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

3 sfaturi pentru un somn mai bun și mai sănătos

Dacă întâmpini probleme ale somnului sau ești în căutarea unei soluții de a-ți îmbunătăți ritualul de somn, iată că ai ajuns la subiectul potrivit. 

Fiecare dintre noi, la un moment dat am experimentat într-un fel sau altul diverse momente de insomnie. 

sfaturi pentru un somn mai bun

Dar ce trebuie să faci că să ieși din acea stare sau cum faci să identifici cauzele?

 

3 sfaturi pentru un somn mai bun și sănătos

  • Tratează somnul că fiind o prioritate

Mergi la somn atunci când te simți obosit. Iar dacă întâmpini problema în a adormi în 10-15 minute, fă ceva relaxant – poți citi sau ascultă o muzică liniștită sau poți face exerciții de respirație și meditație. Da, somnul este una dintre componente principale de refacere a corpului și energiei, menține funcțiile vitale și permite creierului să proceseze noi informații. 

Cu un program bine stabilit pentru orele de somn, vei crește calitatea somnului și îți vei regla ceasul biologic, care va funcționa chiar dacă nu ai dormit același număr de ore în noaptea precedentă. 

 

  • Transformă-ți camera de odihnă într-o oază de relaxare

Fără zgomote, cu o lumina caldă și temperatura adecvată poți promova un somn mai sănătos. Desigur că ai nevoie de o saltea bună și o pernă confortabilă. În funcție de dimensiuni, poți opta pentru saltele 160/200, iar pernă o poți alege și în funcție de volum și chiar caracteristici speciale

Încearcă să nu dormi prea mult după amiază. Când și când este recomandat un pui de somn scurt, mai ales atunci când corpul o cere. 

Pentru că principala componentă a somnului sănătos este, nu cât timp petreci în pat, dar cât timp dormi cu adevărat, se pare că anumite saltele 120×200 pot face minuni în ceea ce privește un somn mai bun. 

 

  • Evită cafeina și mâncatul în exces seara

Încearcă să eviți mâncatul cu cel puțin 4 ore înainte de ora de culcare, iar cafeina (cafea, ceai, ciocolată) sunt stimulente pentru corp și creier. Dacă apare senzația de foame, poți servi o gustare, precum o felie de pâine integrală cu brânză slabă, iaurt cu fibre, un fruct sau cereale integrale. Acestea vor stimula producerea serotoninei – acel hormon care te calmează și te face să devii mai somnoros. 

Mesele copioase și lichidele în exces stimulează producția acidă a stomacului, ceea ce poate duce la arsuri. Desigur, dacă bei mai puține lichide înainte de culcare, vei scurta drumurile la baie pe timpul nopții. 

Dacă somnul nu vine de la sine, nu te panica. Relaxarea este cuvântul care primează. O schimbare a stilului de viață în direcția nutriție, odihnă și sănătate, pe termen mediu și lung  va necesită implicarea ta zilnică. 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share