30/11/2020

30 % din apelurile la 112 în județul Hunedoara au fost FALSE

 Acest procent a fost comunicat de către reprezentanții ISU Hunedoara, cu prilejul sărbătoririi  Zilei  Europene a numărului  unic de urgență  112 la Centrul Judeţean pentru Managementul Situaţiilor de Urgenţă (CJMSU) Deva.

 30 la sută dintre apelurile făcute de populaţia judeţului Hunedoara la numărul unic de urgenţă 112 au fost false, tendinţa ultimilor ani fiind una de scădere a acestora, au afirmat, ieri, reprezentanţii ISU Hunedoara, cu ocazia Zilei Europene a numărului unic de urgenţă 112. Serviciul pentru apeluri de urgenţă a fost solicitat de 195.000 de ori, 53.600 fiind apeluri false.
Oamenii trebuie să înţeleagă că la 112 se sună doar atunci când avem o urgenţă. Au existat cazuri când s-a sunat pentru a afla mersul trenurilor, pentru a afla cât este ceasul, pentru a comanda un taxi sau pentru a comanda o pizza, pentru a afla alte lucruri care nu ţin de urgenţe. Trebuie spus că urgenţe reprezintă accidentele cu victime, fie că ne referim la cele feroviare, rutiere sau de muncă, anumite traumatisme, incendii sau alte situaţii de urgenţă“, a declarat maiorul Anemona Doda, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara.   În ultimii ani, numărul apelurilor false la 112 a scăzut continuu, ceea ce arată că oamenii conștientizează  de importanţa numărului unic de urgenţă.
Din cele 136.000 de apeluri reale, peste 54 la sută au fost direcţionate către Serviciul Judeţean de Ambulanţă, 21 % către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, 19 % către Poliţie şi 4 % către Jandarmerie.

Cu ocazia Zilei Europene a numărului de urgenţă 112, în centrul municipiului Deva a fost organizată și o expoziție a subunităților către care se direcționează apelurile, în funcție de situațiile de urgență, cei mai încântați de tehnica și dotările subunităților de Salvare, Jandarmerie, Poliție și Salvamont, fiind copiii,  care au luat cu asalt expoziția.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share