22/09/2021

31 august – ZIUA LIMBII ROMÂNE

„Trăiască frumoasa şi cumintea limbă română! Fie în veci păstrată cu sfinţenie această scumpă carte-de-boierie a unui neam călit la focul atâtor încercări de pierzanie”. (Ion Luca Caragiale)
În fiecare an, la 31 august, aniversăm Ziua Limbii Române, una dintre sărbătorile de suflet ale românilor, o sărbătoare a spiritului românesc. Limba română este cea mai importantă creație a poporului și reprezintă felul nostru identitar de a exprima în cuvinte lumea.
Este de datoria noastră să o păzim aşa cum ne îndemna cândva și Ienăchiţă Văcărescu în celebrul său Testament literar – „Urmașilor mei Văcărești/Las vouă moștenire/Creșterea limbii românești/Ș-a patriei cinstire– şi s-o dăm urmașilor noștri așa cum este ea: frumoasă, caldă şi strălucitoare.”
Sărbătorim Ziua Limbii Române,  moment care ne vorbește despre unitatea și trăinicia poporului român, dar mai ales despre simțirea și graiul românesc care ne-au adus împreună de-a lungul timpului.
Felicitări și bucurie celor care cultivă limba română necontenit, dascălilor, profesorilor din țară și din străinătate, slujitorilor penelului, scriitorilor, jurnalisților,  părinților care îi educă pe copii în spiritul culturii românești și care aleg, cu bună știință, să pună bazele unei comunități identitare puternice, acolo unde se află.
La mulți ani limbii române! Să reziste peste veacuri,  alături de poporul român și valorile lui! 🇷🇴
Distribuie acest articol Oficial Media
Share