Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte- Senatorul Adrian Tutuianu cere lamuriri ministrului Sănătății

Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte. Senatorul PSD, Adrian Țuțuianu a adresat în Ședința Senatului din data de 27 martie, o întrebare către ministrul Sănătății, Florian-Dorel Bodog cu privire la situaţia alocărilor financiare pentru proiectele Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte. Redăm integral solicitarea pe care președintele PSD Dâmbovița a adus-o în atenția Ministerului Sănătății.

spitalul judetean de urgenta targoviste

Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte reprezintă cea mai importantă unitate din judeţul Dâmboviţa; deține un număr de 1519 paturi şi o adresabilitate anuală foarte mare (60.000 internări, 210.000 consultaţii în ambulatoriu, 106.000 primiri urgenţe). Unitatea include în componenţa organizatorică fostul Spital Municipal Târgovişte, Secţiile Externe de la Voineşti şi Gura Ocniţei, Centrul Multifuncţional de la Titu.

Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte. Spitalul a beneficiat de proiecte consistente de investiţii din fonduri europene în exerciţiul financiar 2007 – 2013, prin Programul Operaţional Regional şi Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice; valoarea de aproximativ 90 de milioane lei. În urma acestor proiecte, Spitalul a fost reabilitat şi modernizat; beneficiind şi de un sistem informatic integrat. Lor li se adaugă o serie de alte investiţii din fonduri proprii sau ale administraţiei judeţene. Acestea au vizat refuncţionalizarea Unităţii de Primiri Urgenţe; reabilitarea unor secţii ale spitalului, căi de acces şi parcări; toate întregind efortul de a asigura o infrastructură modernă celor care se adresează unităţii.

În sensul continuării acestui efort, ne-am propus să ducem la finalizare toate proiectele demarate şi să accesăm altele noi.

Citește și: REABILITAREA SPITALULUI TBC DIN TARGOVISTE

Din datele preliminare pe care le avem de la direcţiile de specialitate din cadrul Ministerului Sănătăţii, reiese că alocările financiare pe anul 2017 pentru continuarea investiţiilor contractate, respectiv realizarea de investiţii noi lipsesc cu desăvârşire. Lucrul acesta este inexplicabil, în contextul în care Sănătatea a fost fixată drept prioritate a Programului de Guvernare pe care ni l-am asumat.

Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte. 30 de solicitări pentru aparatură şi echipamente medicale

Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte. În sensul celor de mai sus, vă supun atenţiei situaţia următoarelor investiţii ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte:

  • Staţie de producere a oxigenului medical – contract încheiat în luna decembrie 2016 / valoare totală: 3,063.00 mii lei / alocare 0 lei pentru anul 2017;
  • Reabilitare Secţie TBC Moroeni – contract încheiat în luna februarie 2016 / valoare totală: 15,505.00 mii lei / alocare 0 lei pentru anul 2017;
  • Refuncţionalizare Laborator de Medicină Nucleară – valoare totală: 1,700.00 lei / alocare 0 lei pentru anul 2017.

Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte. Acestor investiţii li se adaugă alte peste 30 de solicitări pentru aparatură şi echipamente medicale, în dreptul cărora alocarea a fost, de asemenea, inexistentă.

Faţă de cele prezentate, vă rog, domnule ministru, să precizaţi:

  • Care sunt motivele pentru care nu au fost finanţate proiectele amintite? Ministerul Sănătăţii are interesul realizării măcar a investiţiilor demarate?
  • Care este situaţia alocărilor financiare pentru celelalte unităţi medicale din reţeaua de stat din judeţul Dâmboviţa: Spitalul Municipal Moreni, Spitalul Orăşenesc Pucioasa, Spitalul Orăşenesc Găeşti?” (Adrian Țuțuianu)

spitalul judetean de urgenta targoviste

 

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share