17/10/2021

60% din români și-au vândut votul. Au lăsat soarta copiilor în mâna altora. Adevăruri nespuse despre o Românie care are ce merită

Românii -majoritatea- spun că nu au o clasă politică, nu au cu cine să voteze. Paradoxal, au votat. Cei care nu doreau pe nimeni dintre candidații actuali pentru Parlament, au votat indirect, ce au vrut alții. Aceasta este de fapt realitatea celor leneși, cei care au preferat să nu vină la vot. 60% dintre români nu au votat, lăsându-și soarta lor și a copiilor în mâna celorlalți 40%.

Aud pe la colțuri că votul nu este obligatoriu. Nu este obligatoriu, legal, dar moral este vital pentru viitorul unei nații, pentru viitorul copiilor ei. De asemenea, circulă sintagma ”nu am avut ce să votez pentru că nimeni nu mă reprezintă”. Atunci soluția este să mergem la vot și să-i tăiem pe toți de pe buletinele electorale. Doar așa dovedim ilegitimitatea unei clase politice!

Când un om tace, când nu acționează, înseamnă că nu are nimic de spus, nimic împotrivă. Atunci el devine complice la tot ce se întâmplă! 

Dacă trăim de 27 de ani decent sau în mizerie, aceasta ni se datorează nouă, tuturor românilor din țară și din afara ei. Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) informează că, la data de 10 decembrie 2016, numărul total al alegătorilor români înscriși în Registrul electoral, inclusiv cetățenii care vor împlini 18 ani până la data de 11 decembrie 2016, este de 18.881.604. Dacă trăim bine sau rău, nu putem învinovății doar partidele pentru direcția în care se îndreaptă țara, ci și pe cei care își aleg reprezentanții. Politicienii sunt oameni dintre noi, care încearcă să-și atingă țintele, mai mult sau mai puțin respectând un cod al moralității. Dar nu vreau să fac referire la nuanțele politice și instrumentele partidice. În spatele acestor majorități parlamentare se ascunde, de fapt, voința poporului. Un lucru nu a fost mediatizat și se pare că rămâne necunoscut multor cetățeni: acela al votului vândut! Al complicității prin tăcere.

Cetățenii români care nu și-au exprimat votul, l-au vândut, indirect, celor care au fost în secții, alegând și pentru aceia din fotolii. Acești leneși, nu numai că și-au ”vândut” votul, dar au subjugat viitorul copiilor și al nepoților lor. Din 18.881.604 cetățeni cu drept de vot, au votat 7.212.022 români. Ceva mai mult de o treime din populație a hotărât viitorul tuturor. Cei care au tăcut, care nu au avut nimic împotrivă, sunt complicii celor care au votat.

Iată cum este posibil:

Aproximând procentul prezenței la urne, oricare ar fi fost el, acesta se transformă în 100% voturi valabil exprimate, astfel încât alegerea este realizată pentru toți locuitorii României,  pentru 19.354.690 locuitori. Apoape două treimi din populație, mai exact 12.140.000, deși nu și-au exprimat dreptul de vot, ei beneficiază de un parlament ”după chipul și asemănarea” celorlalți 7.212.022 de concetățeni. 

ART. 5 (1) Senatorii şi deputaţii se aleg prin scrutin de listă, potrivit principiului reprezentării proporţionale.

(2) Norma de reprezentare pentru alegerea Camerei Deputaţilor este de un deputat la 73.000 de locuitori.

(3) Norma de reprezentare pentru alegerea Senatului este de un senator la 168.000 de locuitori.

Concluzionând, românii și România au ceea ce își doresc. Un Senat, o Cameră a Deputaților, un Parlament! Asta este ceea ce merităm. Nimeni nu se poate plânge că nu trăiește într-o Romanie frumoasă. Aceasta este țara noastră, a tuturor, indiferent de moralitatea, de înțelepciunea, de lenea și de prostia cu care suntem înzestrați. Pentru o altfel de Românie este nevoie de o altfel de conștiință, de responsabilitate și de acțiune. Până atunci, 

Trăiască România minunată!

Distribuie acest articol Oficial Media
Share