Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Elevi din Uricani implicați în SĂPTĂMÂNA VERDE

În Săptămâna Verde desfășurată de Liceul Tehnologic Retezat din Uricani, Asociația DA Copiilor din Uricani- Hunedoara în parteneriat cu Liceul Tehnologic Retezat Uricani, Liceul Tehnologic Feroviar Anghel Saligny Simeria, Asociația Volsim Simeria și INCDS Secția Simeria au desfășurat în ziua de 9 mai 2023 Proiectul ”Prietenii Pământului!”.

Proiectul s-a desfășurat concomitent cu două locații diferite și anume Simeria și Târgu -Jiu.

”Noi, adulții și tinerii din Uricani și nu numai , ne considerăm unici, într-un loc unic binecuvântat de Dumnezeu! Nu vrem să dispară acest loc numit și Grădina Maicii Domnului- România și de aceea,  am considerat necesar să ridicăm glasurile noastre alături de freamătul vântului, de cântecul păsărilor, ce vuietul animalelor din pădure și de mirosul îmbietor al florilor pentru a lupta cu omul indiferent, neglijent și nepăsător , de omul care a uitat de această natură minunată ce ne înconjoară , datorită acestei Planete Unice. Prietenii Pământului este activitatea cu implicații emoționale pozitivă pe care am început-o fiecare dintre noi , participanții, bazându-ne pe nivelul cunoștințelor, deprinderilor și atitudinilor ecologice , sperând că am înregistrat un salt calitativ privind atât procentul de valorificare a tot ce ne-a oferit natura cât și implicarea noastră în activitățile pe care le-am desfășurat. Scopul nostru a fost de a înconjura cu o eșarfă ocrotitoare pământul , cu dragostea noastră de copil ,ferind mediul în care trăim de poluare, zgomot și distrugere. Împreună cu profesorii Sultan Mariana și Sultan Alexandru am plantat la Mânăstirea Măgura- Jeledinți, în zi de hram al sfântului lăcaș, după participarea la Sfănta Liturghie și după masa oferită,  pomi oferiți de INCDS Simeria ( Parcul Dendrologic) pomi deosebiți , cât și brazi din zona noastră.

Am vizitat Arboretumul Simeria , apoi am vizitat Liceul Tehnologic Feroviar Anghel Saligny Simeria unde s-a desfășurat și un workshop cu tema: Reducerea abandonului școlar prin activități non-formale. Elevii și participanții am fost serviți cu o gustoasă masă oferită de minunatele gazde coordonate de  directorul  Cernescu Mărioara și directorul adjunct Baciu Camelia. Acțiunea s-a încheiat cu vizitarea rezervației de zimbri Slivuț. La Târgu-Jiu, după o călătorie ’’green’’ cu trenul, o altă clasă condusă de prof. Cioată Ilie Nelu a vizitat cu ocazia Zilei Europei – Ansamblului Monumental al marelui sculptor Constantin Brâncuși de pe Calea Eroilor.

Proiectul nostru se va desfășura pe tot parcursul anului 2023 fiind încadrat într-un alt Proiect Erasmus+ cu tema Educația durabilă,  (Club durabil) unde sperăm ca la sfârșitul acestui proiect Liceul Tehnologic Retezat să obțină eticheta de ȘCOALĂ DURABILĂ !” a ținut să transmită președintele Asociației DA Uricani, prof. Cornel Băroi.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share