Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Elevi din Uricani implicați în SĂPTĂMÂNA VERDE

În Săptămâna Verde desfășurată de Liceul Tehnologic Retezat din Uricani, Asociația DA Copiilor din Uricani- Hunedoara în parteneriat cu Liceul Tehnologic Retezat Uricani, Liceul Tehnologic Feroviar Anghel Saligny Simeria, Asociația Volsim Simeria și INCDS Secția Simeria au desfășurat în ziua de 9 mai 2023 Proiectul ”Prietenii Pământului!”.

Proiectul s-a desfășurat concomitent cu două locații diferite și anume Simeria și Târgu -Jiu.

”Noi, adulții și tinerii din Uricani și nu numai , ne considerăm unici, într-un loc unic binecuvântat de Dumnezeu! Nu vrem să dispară acest loc numit și Grădina Maicii Domnului- România și de aceea,  am considerat necesar să ridicăm glasurile noastre alături de freamătul vântului, de cântecul păsărilor, ce vuietul animalelor din pădure și de mirosul îmbietor al florilor pentru a lupta cu omul indiferent, neglijent și nepăsător , de omul care a uitat de această natură minunată ce ne înconjoară , datorită acestei Planete Unice. Prietenii Pământului este activitatea cu implicații emoționale pozitivă pe care am început-o fiecare dintre noi , participanții, bazându-ne pe nivelul cunoștințelor, deprinderilor și atitudinilor ecologice , sperând că am înregistrat un salt calitativ privind atât procentul de valorificare a tot ce ne-a oferit natura cât și implicarea noastră în activitățile pe care le-am desfășurat. Scopul nostru a fost de a înconjura cu o eșarfă ocrotitoare pământul , cu dragostea noastră de copil ,ferind mediul în care trăim de poluare, zgomot și distrugere. Împreună cu profesorii Sultan Mariana și Sultan Alexandru am plantat la Mânăstirea Măgura- Jeledinți, în zi de hram al sfântului lăcaș, după participarea la Sfănta Liturghie și după masa oferită,  pomi oferiți de INCDS Simeria ( Parcul Dendrologic) pomi deosebiți , cât și brazi din zona noastră.

Am vizitat Arboretumul Simeria , apoi am vizitat Liceul Tehnologic Feroviar Anghel Saligny Simeria unde s-a desfășurat și un workshop cu tema: Reducerea abandonului școlar prin activități non-formale. Elevii și participanții am fost serviți cu o gustoasă masă oferită de minunatele gazde coordonate de  directorul  Cernescu Mărioara și directorul adjunct Baciu Camelia. Acțiunea s-a încheiat cu vizitarea rezervației de zimbri Slivuț. La Târgu-Jiu, după o călătorie ’’green’’ cu trenul, o altă clasă condusă de prof. Cioată Ilie Nelu a vizitat cu ocazia Zilei Europei – Ansamblului Monumental al marelui sculptor Constantin Brâncuși de pe Calea Eroilor.

Proiectul nostru se va desfășura pe tot parcursul anului 2023 fiind încadrat într-un alt Proiect Erasmus+ cu tema Educația durabilă,  (Club durabil) unde sperăm ca la sfârșitul acestui proiect Liceul Tehnologic Retezat să obțină eticheta de ȘCOALĂ DURABILĂ !” a ținut să transmită președintele Asociației DA Uricani, prof. Cornel Băroi.

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share