Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Crucea Rosie Dâmbovița este pe locul I. Vezi unde!

Filiala de Cruce Roşie Dâmboviţa a organizat în data de 7.06.2014 faza zonală a competiţiei echipelor de prim ajutor de baza din cadrul detaşamentelor de intervenţie în situaţii de dezastre la Refugiul Naţional Salvamont Padina.
Organizarea competiţiei naţionale a echipelor de prim ajutor de baza din cadrul detaşamentelor de intervenţie în situaţii de dezastre urmăreşte în principal creşterea nivelului de pregătire şi a capacităţii de intervenţie a Crucii Roşii pentru înlăturarea efectelor calamităţilor şi catastrofelor naturale sau provocate de om şi pentru acordarea primului ajutor de baza prin însuşirea:
– cunoştinţelor de bază despre: Mişcarea Internaţională de Cruce Roşie şi Semilună Roşie,
– istoricul Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România, Principiile Fundamentale ale Crucii Roşii;
– cunoştinţelor de bază şi a deprinderilor practice pentru acordarea corectă a primului ajutor de baza şi a celor de prevenire a accidentelor;
– legislaţiei în vigoare care reglementează intervenţia în cazuri de dezastre;
– dezvoltarea sentimentului solidarităţii umane faţă de cei aflaţi în suferinţă prin respectarea Codul de Conduită în intervenţii în caz de dezastre, elaborat pentru Crucea Roşie, Semiluna Roşie şi alte ONG-uri.
Etapa zonală se organizează pe structura de arondare a filialelor la euro-regiuni de dezvoltare cu participarea echipelor câştigătoare ale etapei pe filială. Regiunea Sud: Arges, Dambovita, Prahova, Ialomita, Calarasi Giurgiu, Teleorman.
Echipajul Filialei de Cruce Roşie Dâmboviţa este alcătuit din 6 membri (Bădoiu Radu – şeful echipajului- Student inginerie Universitatea Valahia Târgovişte, Titianu Marcel- Student inginerie Universitatea Valahia Târgovişte, Magda Răceanu- Student ingineria mediului Universitatea Valahia Târgovişte, Grasu Adina, Apetrei Roxana, Onel Costică- elevi). Medic însoţitor Dr. Crăciunoiu Toma, Trainer prim ajutor -Florea Marian Eugen.
Locul I- Participare faza naţională a competiţiei : Dâmboviţa, Locul II – Ialomiţa, Locul III – Teleorman.
Distribuie acest articol Oficial Media
Share