Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Crucea Rosie Dâmbovița este pe locul I. Vezi unde!

Filiala de Cruce Roşie Dâmboviţa a organizat în data de 7.06.2014 faza zonală a competiţiei echipelor de prim ajutor de baza din cadrul detaşamentelor de intervenţie în situaţii de dezastre la Refugiul Naţional Salvamont Padina.
Organizarea competiţiei naţionale a echipelor de prim ajutor de baza din cadrul detaşamentelor de intervenţie în situaţii de dezastre urmăreşte în principal creşterea nivelului de pregătire şi a capacităţii de intervenţie a Crucii Roşii pentru înlăturarea efectelor calamităţilor şi catastrofelor naturale sau provocate de om şi pentru acordarea primului ajutor de baza prin însuşirea:
– cunoştinţelor de bază despre: Mişcarea Internaţională de Cruce Roşie şi Semilună Roşie,
– istoricul Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România, Principiile Fundamentale ale Crucii Roşii;
– cunoştinţelor de bază şi a deprinderilor practice pentru acordarea corectă a primului ajutor de baza şi a celor de prevenire a accidentelor;
– legislaţiei în vigoare care reglementează intervenţia în cazuri de dezastre;
– dezvoltarea sentimentului solidarităţii umane faţă de cei aflaţi în suferinţă prin respectarea Codul de Conduită în intervenţii în caz de dezastre, elaborat pentru Crucea Roşie, Semiluna Roşie şi alte ONG-uri.
Etapa zonală se organizează pe structura de arondare a filialelor la euro-regiuni de dezvoltare cu participarea echipelor câştigătoare ale etapei pe filială. Regiunea Sud: Arges, Dambovita, Prahova, Ialomita, Calarasi Giurgiu, Teleorman.
Echipajul Filialei de Cruce Roşie Dâmboviţa este alcătuit din 6 membri (Bădoiu Radu – şeful echipajului- Student inginerie Universitatea Valahia Târgovişte, Titianu Marcel- Student inginerie Universitatea Valahia Târgovişte, Magda Răceanu- Student ingineria mediului Universitatea Valahia Târgovişte, Grasu Adina, Apetrei Roxana, Onel Costică- elevi). Medic însoţitor Dr. Crăciunoiu Toma, Trainer prim ajutor -Florea Marian Eugen.
Locul I- Participare faza naţională a competiţiei : Dâmboviţa, Locul II – Ialomiţa, Locul III – Teleorman.
Distribuie acest articol Oficial Media
Share