Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Ionel Petre, ALDE: România are nevoie de stabilitate!

Ionel Petre, președintele ALDE Dâmbovița, a făcut astăzi mai multe precizări privind situația politică actuală din România, cea în care luptele pentru putere au dus la instabilitate și blocaje pe toate planurile.

”Românii nu mai sunt o masă de manevră ca imediat după anii 1990. România nu are nevoie de niște oameni care să dea locuri de muncă bine plătite unora atunci când le-a venit rândul la guvernare. România are nevoie de stabilitate, de predictibilitate în timp, de oameni serioși și puși pe treabă. În acest moment, cred că un guvern de uniune națională poate fi o soluție pe termen scurt. Un guvern care să-și asume, pe lângă o bună continuare a acțiunilor curente a unui guvern, să-și asume și această perioadă de alegeri locale și parlamentare. În cazul în care nu este posibil, să fie măcar un guvern politic cu miniștri politici, dar un lider, un premier care să fie manager. Să știe din toate câte puțin, ca să ducă toate sarcinile la bun sfârșit.” a spus Ionel Petre.

Declarații pe larg din conferința de presă:

Nu înțeleg de ce este nevoie de anticipate mai devreme cu trei luni de zile

„Într-o perioadă de tumult politic avem nevoie de cineva care să nu reprezinte nicio culoare politică, nicio parte sau alta. Ne era suficientă o persoană, un premier apolitic, care să se ocupe de perioada electorală. Să-și facă o echipă politică sau apolitică, astfel încât alegerile din această perioadă să nu fie amestecate.

Legat de anticipate, nu înțeleg de ce este nevoie de anticipate mai devreme cu trei luni de zile. Unde este câștigul nostru, al românului, al României? De ce trebuie să facem asta? S-o facem doar pentru că în acest moment un partid sau altul, în baza unui sondaj, se află pe val? Asta înseamnă că trebuie să creem precedentul și ca ori de câte ori se modifică dorința politică trebuie să facem anticipate? Dacă se întâmplă asta și în 2021, la un an după alegeri?

Mă dezic de o astfel de strategie politică. Am denunțat-o de la început și o fac în continuare, pentru că nu-i văd rostul. Atât timp cât în 2015 chiar reprezentanți ai PNL au venit cu ideea revenirii la alegerea primarilor din două tururi, după care nu au mai votat-o, iar acum s-au prefăcut că își doresc asumare, era la mintea cocoșului că partidul de opoziție va contesta la CCR și practic a încercat s-o dea la schimb cu anticipatele. Da, consider că între PSD și PNL a fost o strângere de mână, care nu a avut succes.

Un guvern de uniune națională poate fi o soluție pe termen scurt

În acest moment, cred că un guvern de uniune națională poate fi o soluție pe termen scurt. Un guvern care să-și asume, pe lângă o bună continuare a acțiunilor curente a unui guvern, să-și asume și această perioadă de alegeri locale și parlamentare. În cazul în care nu este posibil, să fie măcar un guvern politic cu miniștri politici, dar un lider, un premier care să fie manager. Să știe din toate câte puțin, ca să ducă toate sarcinile la bun sfârșit. Eu, personal, aș vrea un guvern apolitic. N-am nicio problemă cu persoanele care vin dintr-un partid, însă, observați și dumneavoastră că e foarte greu ca un om, ministrul om, să se dezică de traiectoria politică a partidului.

Sunt doar câțiva, pe care îi numărăm pe degete, care au făcut abstracție de faptul că sunt aleși ai unui partid și și-au dus aproape de bun sfârșit niște proiecte care erau benefice pentru statul român, nu pentru  partidul din care făceau parte.

Românii nu mai sunt o masă de manevră ca imediat după anii 1990

Să ne aducem aminte că până să preia guvernarea țipau ca din gură de șarpe că justiția este sub papucul politic, că deciziile curții sunt influențate de către unii sau alții, și iată că astăzi face exact la fel. N-am spus întâmplător că sunt foarte nemulțumit de faptul că președintele României nu ține cont de Constituție, legea supremă a unui stat, masacrând-o de câte ori are ocazia, că nu ține cont de decizia CCR. Românii nu mai sunt o masă de manevră ca imediat după anii 1990. România nu are nevoie de niște oameni care să dea locuri de muncă bine plătite unora atunci când le-a venit rândul la guvernare.”

Materialele integrale din conferința de presă de astăzi sunt disponibile pe https://oficialmedia.com/stiri-dambovita-oficial-media-youtube/

Distribuie acest articol Oficial Media
Share