Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Universitatea de Vest din Timișoara se clasează între primele trei universități din România, în ediția 2022 a QS World University Rankings

Ediția 2022 a QS World University Rankings confirmă prezența UVT în rândul celor mai prestigioase universități din România și de la nivel mondial prin clasificarea în top 1001-1200 la nivel internațional în condițiile în care în top au fost cuprinse 1300 de universități. Universitatea de Vest din Timișoara, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și Universitatea București sunt universitățile care conduc plutonul de universități românești incluse în ediția 2022 a QS World University Ranking, fiind clasate în top 1001-1200 la nivel mondial. Alte opt universități românești sunt incluse în top pe pozițiile 1201-1300.

În ediția din 2022 a QS World University Rankings se regăsesc următoarele 11 universități din România: Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea de Vest din Timișoara, Universitatea din București, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, Universitatea Tehnică Cluj-Napoca, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași, Universitatea Transilvania din Brașov, Universitatea Politehnică din București, Universitatea Politehnica Timișoara. De remarcat că dintre cele 11 universități românești incluse în acest clasament, 4 sunt membre ale Consorțiului Universitaria.

Metodologia utilizată în demersul de ierarhizare a universităților este specifică tuturor proceselor derulate de QS și include următorii indictori de performanță: reputaţie academică – 40%, reputaţia în rândul angajatorilor – 10%, raport studenţi/facultate – 20%, raport citări/lucrări – 20%, cadre didactice din străinătate – 5%, studenţi din străinătate – 5%.

Rectorul UVT, prof.univ.dr. Marilen Gabriel Pirtea: „Reputația academică, buna inserție a absolvenților, dar și relevanța cercetării științifice, propulsează Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) pe podiumul primelor trei universități românești, în ediția 2022 a QS World University Rankings. Acest rezultat se înscrie în tendința de vizibilizare accentuată a universităților de excelență din România, un rezultat de parcurs care confirmă consacrarea UVT drept cea mai importantă și premiată universitate comprehensivă din vestul țării”.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share