A murit omul care n-a mai mâncat de la 11 ani. Era un model de longevitate

Ascetul Prahlad Jani era originar din satul Charada, situat în vestul Indiei. Acesta susținea că nu a mai consumat apă şi alimente de la vârsta de 11 ani. Era un model de longevitate.

Era un model de longevitate

Yoghinul indian care spunea că nu s-a mai hrănit şi hidratat în ultimele opt decenii și care a făcut obiectul unor studii medicale dar şi al multor îndoieli, a murit marţi la vârsta de 90 de ani, a anunţat unul dintre vecinii lui, citat de AFP.

„A murit marţi dimineaţă, de bătrâneţe, în casa lui”, a declarat Sheetal Chaudhary.

Prahlad Jani spunea că a fost binecuvântat de o zeiţă în copilăria sa, fapt care i-ar fi conferit anumite puteri speciale. „Primesc elixirul vieţii prin orificiul din bolta mea palatină, iar asta îmi permite să trăiesc fără hrană şi fără apă”, declara el pentru AFP în 2003.

Autorităţile nu pot să verifice dacă yoghinul nu a consumat în realitate deloc alimente şi apă pe durata ultimelor opt decenii. În schimb, medicii consideră că este de neconceput ca un corp uman să poată să suporte un post atât de îndelungat.

Era un model de longevitate

Ascetismul său, care l-a ajutat să înfiinţeze o comunitate de fideli, a atras atenţia oamenilor de ştiinţă. Echipe medicale indiene l-au monitorizat în două rânduri, în 2003 şi în 2010.

În timpul celui de-al doilea studiu, pe durata căruia a fost supravegheat în permanenţă de camere de filmat, yoghinul a rezistat fără să bea apă şi fără să mănânce nimic, dar şi fără urinare şi defecare, timp de două săptămâni, uluindu-i pe medicii care aveau sarcina de a îl monitoriza.

„Acest fenomen rămâne un mister”, declara în epocă în faţa reprezentanţilor presei un medic neurolog din acea echipă medicală.


Putem schimba orice iubind?


Omraam Mikhael Aivanhov: ”Ura este o forță care vă leagă de persoana pe care o urâți”


Noua Declarație a Drepturilor Omului. Nu vreau pașaport ca să-mi sărut copilul!


Dalai Lama – LEGI ALE VIETII care te vor face un om mai bun


Starea de mulțumire și regăsirea Sinelui – Starea de conștiință se consolidează, forța egoului se pierde


Cine iti controleaza mintea?


Prof. Dr. Ihor Huk: Cele mai importante elemente pentru sănătate


De ce ne invadăm unii pe alții?


Cum iti schimba Dumnezeu creierul


Cele trei izbânzi pentru o viață nouă – Calea către noi înșine

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share