Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Accident sau act terorist in prabusirea avionului din Ucraina?

Foto: (c) Maxim Zmeyev / REUTERS

Ieri in urma accidentului  aviatic din Ucraina, unde un Boeing 777 s-a prabusit aproape de granita cu Rusia, 298 de pasageri si-au pierdut viata.

Din cei 298 de pasageri aflati la bordul aeronavei, 154 erau cetateni olandezi, 27 austarlieni, 23 malaezieni, 11 indonezieni, sase britanici, patru germani, patru belgieni, trei filipinezi si un canadian, iar surse ucrainene au spus ca la bord s-ar fi aflat si americani.

Ministerul Afacerilor Externe a precizat ca pe lista pasagerilor avionului prabusit in Ucraina se afla o persoana cu dubla cetatenie, inclusiv romana.
Presedintele Ucrainei, Petro Porosenko sustine ca prabusirea avionului este „un act terorist” cu referire catre o presupusa implicare a insurgentilor prosrusi in acesta teribila catastrofa.

Agerpres l-a citat pe consilierul ministrului de Interne  de la Kiev, Anton Herascenko, care a anuntat ca avionul ar fi fost doborat de o racheta sol-aer trasa de separatistii pro-rusi. De asemenea, liderul separatistilor, Alexander Borodai a declarat ca armata ucraineana ar fi doborat aparatul. Iar surse americane, citate de CNN au declarat ca avionul a fost doborat de o racheta.
Joe Biden, Vicepresedintele american a declarat ca avionul de linie Malaysia Airlines prăbușit joi în estul Ucrainei a fost doborât și că aparent nu a fost vorba de un accident, aeronava fiind ‘aruncată în aer în timpul zborului’, relatează Reuters.
Pasagerii se indreptau catre Melbourne (Australia) unde erau asteptati la conferinta Mondiala asupra SIDA ce urma sa aiba loc in acest weekend.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">
WordPress PopUp Plugin