Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Achizitie importanta in comuna Pietrari – Dambovita

Marti, 10 iunie, in comuna Pietrari, reprezentanti ai Grupului de actiune locala Valea Ialomitei au taiat panglica la finalizarea unui proiect pentru achizitia unui buldoexcavator atat de necesar celor din aceasta zona cu numeroase probleme in timpul conditiilor meteo nefavorabile.
Alaturi de primarul comunei, Coman Cornel s-a aflat directorul executiv al GAL Ialomita, Gheorghe Ana si presedintele PNL Dambovita, Mihai Volintiru.

Coman Cornel, primarul comunei Pietrari:
Va informam de achizitia unui buldoexcavator care era necesar pentru comunitatea locala, stiti ca in comuna Pietrari au fost probleme cu inundatiile si deszapezirile, era un lucru vital, am reusit sa facem aceasta achizitie cu fonduri europene, este vorba de masura 322 care a functionat cu un  un Grup de Actiune  locala, urmeza ca in doua saptamani  sa facem si plata, apoi sa primim banii din fondurile europene si sa reintregim creditul pe care l-am luat de la CEC. Costul a fost de 380.000 lei noi. Fondurile europene se acceseaza numai daca ai bani, comunitatea noastra nu a avut bani si am fost nevoiti sa facem un credit.
Mai avem inca trei proiecte in dezvoltare pe GAL, in privat, pe care speram sa le ducem la final, doua dintre ele sunt intr-o faza extraordinar de avansata. Pe administratie publica mai avem pe masura 313 un -Centru de informare turistica, dar suntem putin blocati datorita cofinantarii. Si mai avem inca un proiect pe masura 322 D, faza in care suntem acum este cea a intocmirii caietului de sarcini pentru licitatii, speram ca intr-o luna sa se scoata la licitatie, si undeva in august-septembrie sa derulam lucrarea in care avem de facut 8 km de drum si 2 poduri in satul Valea.

Gheorghe Ana, director exectuiv al Gal, Valea Ialomitei:
Este primul proiect GAL de pe Valea Dambovitei pe public, finalizat, desigur ca mai intai iti trebuie bani sa realizezi proiectul si abia apoi sa-i poti recupera. Il felicit pe domnul primar pentru ca a spart gheata si a finalizat primul proiect, urmeaza aici asa cum va spus domnul primar, proiecte pe privat, este vorba de o agropensiune, de un centru de infrumusetare. Si mai este inca un proiect 312 pe abilitati non agricole, este vorba de un atelier de tamplarie care este in faza de proceduri de achizitii.
Mai avem un proiect pe public in curs de finalizare, la Aninoasa, este vorba de modernizarea unui drum, de asemenea la Voinesti se afla in faza de licitatie, la Sotanga, in proceduri de achizitii si la Vulcana Pandele. In general pe public sunt mai putine proiecte pentru ca fondurile au fost alocate cam 80% pentru privat si 20% pentru public. Important este ca aceasta noua structura de dezvoltare in teritoriu a inceput sa prinda viata, este vorba de Grupul de actiune locala, ce practic a inceput sa functioneze de la 1 aprilie 2013. Urmeaza faza de finalizare a proiectelor, asteptam cu nerabdare noul program 2014-2020 cand sumele vor fi aproape duble, daca nu chiar mai mult.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">