Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

ACL Dambovita acuza PSD de presiuni in sectiile de vot din intreg judetul

Alianta-Crestin-Liberala-852x600-710x500Alianța Creștin Liberală Dâmbovița a sesizat Inspectoratul Județean de Poliție, pe numărul unic de urgență 112, cu privire la faptul că, în localitatea Bucșani, există suspiciuni de fraudă electorală. 15 persoane aduse cu un microbuz cu numere de București au votat la Secția nr. 162 Racovița, pe listele suplimentare. Solicităm autorităților abilitate să verifice cu maximă atenție dacă persoanele respective și-au exercitat dreptul la vot și la alte secții din județul Dâmbovița.

De asemenea, Alianța Creștin Liberală Dâmbovița a sesizat BEC și va formula plângere penală pentru abuz în serviciu și favorizarea fraudei electorale împotriva președintelui Biroului Electoral Județean, judecător Gabriel Bălașa. Președintele BEJ Dâmbovița încalcă Decizia nr. 100 D/29.10.2014 a Biroului Electoral Central, transmițând președinților birourilor secțiilor de votare, fără acordul membrilor BEJ, o circulară prin care le interzice să elibereze către reprezentanții ACL copii de pe tabelele electorale suplimentare. Având în vedere aceste fapte grave, avem motive întemeiate să credem că președintele BEJ Dâmbovița, judecător Gabriel Bălașa, favorizează votul multiplu, deci frauda electorală. Comportamentul domniei sale, care se manifestă prin decizii unilaterale și în contradictoriu cu legislația electorală în vigoare, este unul extrem de periculos pentru procesul electoral democratic, în anul de grație 2014.

Alianța Creștin Liberală solicită Inspectoratului Județean de Poliție Dâmbovița să intervină de urgență pentru restabilirea ordinii în perimetrul secțiilor de votare din întreg județul. Grupuri de presiune formate din câte 4 – 5 membri ai PSD staționează ilegal înpreajma secțiilor de votare, unde abordează cetățenii, pe care îi intimidează și încearcăsă-i determine să voteze candidatul Victor Ponta. În ciuda solicitărilor reprezentanților ACL, unii președinți ai birourilor electoraleale secțiilor de votare refuză să pună în aplicare dispozițiile legale. PSD Dâmbovița are antecedente în folosirea acestei strategii ilegale și nedemocratice de influențare a opțiunii electorale a oamenilor și apreciem că, fără intervenția promptă a autorităților, rezultatul votului poate fi viciat.

Departamentul de comunicare ACL Dambovita

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">
WordPress PopUp Plugin