Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Vremea pe trei zile in toata tara

harta-romanieiVremea va fi în general frumoasă, iar valorile termice se vor situa, în cea mai mare parte a ţării, în jurul celor specifice perioadei. Cerul va fi variabil, dar pe arii restrânse în orele dimineţii în zonele joase de relief se va semnala ceaţă asociată izolat cu burniţă sau ploaie slabă. Maximele vor fi cuprinse între 8 şi 16 grade, uşor mai scăzute în nordul Moldovei.

BUCURESTI

Astazi in Capitală, cerul va fi variabil, cu înnorări şi condiţii de ceaţă în orele dimineţii. Dimineţa vor fi 4-5 grade. Temperatura maximă, în creştere uşoară faţă de ziua anterioară, se va situa în jurul valorii de 13 grade.

MUNTE
La munte vremea va fi în general frumoasă, iar valorile termice se vor situa în jurul celor specifice perioadei. La amiaza vor fi 8 grade la Predeal, 7 la Păltiniş, 6 la Sinaia, 10 la Stana de Vale, 3 pe Ceahlău Toaca. Pe văi şi în depresiuni, local se va semnala ceaţă asociată izolat cu burniţă, îndeosebi noaptea. Pentru sâmbătă tot vreme frumoasă dar, pe văi şi în depresiuni pe arii restrânse va fi ceaţă, posibil asociată cu burniţă. Temperatura nu va avea variaţii semnificative faţă de vineri. Şi duminică aceleaşi condiţii de burniţă pe văi şi în depresiuni, dimineaţa şi noaptea. Temperatura aerului va marca o uşoarãă creştere în special în masivele din vestul ţării.

REGIUNI
În regiunile extracarpatice, vreme în general frumoasă cu valori termice apropiate de cele normale pentru data din calendar. Maxime, de la 10 grade la Miercurea Ciuc dar şi în Baia Mare si Cluj Napoca până la 13 grade la Timisoara, Deva si Alba Iulia. Pe arii restrânse în orele dimineţii în zonele joase de relief se va semnala ceaţă.

În sud, mai cald dar mai puţin soare. Pe arii restrânse în orele dimineţii în zonele joase de relief se va semnala ceaţă sau nori josi stratiformi asociaţi izolat cu burniţă sau ploaie slabă. Maximele zilei, 15-16 grade în Oltenia şi nordul Munteniei, 14 grade la Giurgiu şi Buzău şi 13 la Călăraşi şi Slobozia.

Şi în Dobrogea, vântul va fi mai activ, cerul va fi variabil cu ceaţă şi 13 grade la amiază la Tulcea şi 11 la Constanţa.

Vreme în general frumoasă şi cu 12-13 grade la amiază. Mai la nord este mai rece, 8 grade în Bacău, 9 la Iaşi si 7 la Suceava dar aici in nordul regiunii pot fi si valori mai mici de 7 grade.

VREMEA PE 2 ZILE
Sâmbătă cerul va avea înnorări temporare, iar dimineaţa, în zonele joase, pe arii restrânse va fi ceaţă asociată cu burniţă. Regimul termic va fi caracterizat de valori mai scăzute decât mediile climatologice specifice începutului de noiembrie, astfel că cele maxime se vor încadra între 7-8 grade în nordul Moldovei şi în depresiunile transilvane şi 12-13 grade, în Banat, Oltenia si Lunca Dunării.

În Capitală, vremea se va răci uşor faţă de ziua precedentă, valorile termice devenind mai coborâte decât cele normale pentru începutul lunii noiembrie, cu 4-5 grade dimineaţa si o maximă de 9…10 grade. Cerul va fi temporar noros, iar dimineaţa se va semnala ceaţă.

Duminică valorile termice vor caracteriza o vreme uşor mai rece decât în mod normal în regiunile extracarpatice şi în zonele cu ceaţă persistentă din centrul ţării. În sudul şi estul teritoriului local va fi nebulozitate stratiformă şi cu totul izolat burniţă, iar în rest cerul va fi variabil. În zonele joase, mai ales dimineaţa şi noaptea, local se va semnala ceaţă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 8 grade la Suceava şi 14 grade în Baia mare si Drobeta Turnu Severin.

În Bucureşti, dimineaţa vor fi condiţii de ceaţă. 2-3 grade dimineaţa. Maxima: in jur de 11 grade.

REALITATEA.NET
Distribuie acest articol Oficial Media
Share