Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Actorul Gérard Depardieu, din nou anchetat pentru agresiune sexuală

O nouă anchetă a fost deschisă în urma unei plângeri depuse de o scenografă care îl acuză pe actorul francez Gérard Depardieu că a agresat-o sexual în timpul filmărilor la pelicula „Les volets verts” în 2021, a anunţat marţi parchetul din Paris, confirmând o informaţie apărută pe site-ul de investigaţii Mediapart, informează AFP conform Agerpres.

Aceasta este cea de-a treia anchetă din Franţa care îl vizează pe actorul în vârstă de 75 de ani.

Gigantul cinematografiei franceze este inculpat din decembrie 2020 pentru violuri şi agresiuni sexuale după acuzaţiile aduse de actriţa Charlotte Arnould, iar o anchetă a fost deschisă după o plângere depusă în ianuarie de o fostă asistentă de producţie, care l-a acuzat de agresiune sexuală în 2014.

Avocatul lui Depardieu, Christian Saint-Palais, nu a răspuns solicitărilor de comentarii formulate de AFP.

Reclamanta, în vârstă de 53 de ani, al cărei prenume este Amelie, a depus o plângere la parchetul din Paris la 23 februarie.

Ea denunţă fapte de agresiune sexuală, hărţuire sexuală şi abuz sexist din partea lui Gérard Depardieu în timpul filmărilor la pelicula ‘Les volets verts”, în regia lui Jean Becker, la care lucra ca scenografă.

Potrivit mărturiei oferite de ea site-ului de investigaţii Mediapart, vedeta din „Cyrano de Bergerac” i-a făcut o serie de remarci obscene în timpul filmărilor de la Paris, pe 10 septembrie 2021, apoi a „apucat-o brutal” şi „i-a frământat talia, stomacul, până la sâni”.

Presupusa agresiune a fost întreruptă de gărzile de corp ale actorului. „Gărzile sale de corp l-au luat de acolo”, a povestit ea pentru Mediapart. „El urla şi râdea singur. Mi-a spus: ‘Ne vom revedea, dragă!’. Eu eram stupefiată, zguduită”, a adăugat femeia.

„Niciodată, niciodată, nu am abuzat o femeie”, afirmase Depardieu într-o scrisoare deschisă publicată în cotidianul francez Le Figaro la 1 octombrie, referindu-se la acuzaţiile formulate de Charlotte Arnould.

Într-un lung articol publicat in 2023, Mediapart, un site independent de investigaţii jurnalistice, a raportat mărturiile făcute de 13 femei, care afirmă că “au avut de suferit din cauza unor gesturi sau cuvinte sexuale nepotrivite din partea celebrului actor, de o gravitate diferită, în timpul filmărilor de la 11 lungmetraje sau seriale lansate între 2004 şi 2022 sau în spaţii exterioare”, precum şi relatările unor martori care au asistat la astfel de scene.

Femeile acuzatoare spun că au fost atinse într-o manieră nepotrivită, inclusiv în zone corporale intime, şi că au primit propuneri sexuale obscene, însoţite uneori de gemete insistente, se afirmă în articolul publicat de Mediapart.

“Faptele erau urmate, adeseori, de râsete pe platoul de filmare. Şi de aceeaşi frază, atunci când unele dintre femei se plângeau: ‘Ei, haide, aşa este Gerard!'”, conform aceluiaşi articol.

Starul din “Cyrano de Bergerac” este inculpat pentru “violuri” şi “agresiuni sexuale” din decembrie 2020 după acuzaţiile formulate de actriţa Charlotte Arnould, care afirmă că a fost violată în august 2018, de două ori, de actorul francez în locuinţa pariziană a acestuia, pe vremea când ea avea vârsta de 22 de ani.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share