26/10/2020

Adrian Țuțuianu: Mesajul meu este unul de speranță și încredere!

Senatorul Adrian Țuțuianu, președinte PRO România Dâmbovița, a transmis un mesaj de încredere și speranță tuturor, în prag de sărbători pascale, precum și îndemnul de a ne păstra credința, cea care ”transformă suferința în alinare și slăbiciunile în puteri”. Chiar dacă sunt impuse de către autorități reguli stricte cu privire la deplasarea în lăcașurile de cult, senatorul spune că fiecare casă poate deveni o biserică, din care să răsune rugăciuni și mulțumire pentru protecția pe care Universul ne-o oferă în fiecare clipă.

Aproape fără să ne dăm seama, am ajuns în pragul celei mai mari sărbători a creștinătății. Învierea lui Hristos este, fără doar și poate, momentul crucial de schimbare a lumii, așa cum o știam.

Astăzi, credincioșii romano-catolici și protestanți sărbătoresc Paștile, iar cei ortodocși Duminica Floriilor. Se întâmplă asta într-un mod ciudat, neobișnuit, cu restricții și într-o stare generală de îngrijorare. Bisericile au anunțat că slujbele și ceremoniile religioase vor fi restrânse la participarea clerului în biserici. O măsură dureroasă pentru creștinii credincioși, dar asumată ca necesară în contextul pandemiei de coronavirus.

Dar tocmai aici e izvorul credinței, care nu are granițe și care depășește bariere vizibile. Ea transformă suferința în alinare și slăbiciunile în puteri. Casele noastre devin, în această perioadă, biserici vii. Poate fără tipicul liturgic obișnuit, dar cu aceeași flacără a credinței care face să existe Dumnezeu și în catedrale, dar și în cămara familiei.

Mesajul meu este acela de speranță și încredere. Poate că foloseam aceste cuvinte foarte ușor în trecut, dar astăzi ele au valoare absolută. Le spun „La mulți ani” tuturor celor care-și sărbătoresc astăzi ziua numelui, de Florii, iar credincioșilor care prăznuiesc Paștile le doresc să se bucure complet de Înviere. E momentul glorios al creștinismului și nimeni nu poate să-i acopere imensitatea🕯

Să ne revedem sănătoși! Doamne-ajută!” a transmis Adrian Țuțuianu pe pagina personală de facebook.

Citește și:

Noi informații privind slujbele de Florii și de Sfintele Paști

Intrarea triumfală a lui Iisus în Ierusalim în Duminica Floriilor sau a Patimilor

A REÎNVIA înseamnă a învinge manifestările naturii noastre inferioare

Duminica Floriilor, o sărbătoare creştină fără credincioşi

IPJ Dâmbovița: “Echipajele de poliție, jandarmerie și poliție locală se vor afla în proximitatea lăcașelor de cult.”

Invierea Domnului Iisus Hristos – Punctul de echilibru al istoriei lumii

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share