Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Adrian Țutuianu, Pro România: Criză sanitară, economică și politică pentru români

Adrian Țuțuianu, președinte Pro România Dâmbovița, declarații din conferința de presă de astăzi, live text:

  • Scopul acestor actiuni este reconstructia partidului pentru anul 2024; Obiectivul de a fi un partid politic cu o cota de 7 – 8 – 10 %, să identificăm nișa electorală căreia ne adresăm, să lucrăm la organizare; Dacă dăm un semnal potrivit și suficient de consistent, mai aducem și pe alții lângă noi, va fi greu de spus cum va fi anul 2024; La Eforie Nord s-a derulat Școala de Vară a Tineretului din Pro România;
  • Astăzi am făcut o informare legat de deciziile delegației naționale a partidului din 30 august, s-a vorbit despre situația politică națională și locală, evoluții, posibile consecințe;
  • Un calendar de măsuri organizatorice pentru activitățile politice în teritoriu din perioada septembrie 2021- martie 2022 și până pe 30.11.2021 să facem cât mai multe organizații locale, să avem în decembrie o conferință a organizației de tineret, în ianuarie o conferință a organizației de femei, în februarie 2022, conferințe ale organizațiilor de pensionari și antreprenori și la începutul lunii martie să avem conferință județeană de dare de seamă și de alegeri.
  • Ne-am propus la nivel național să facem aceste lucruri, fiecare cu un calendar, iar anul viitor să avem conferințe județene făcute, să avem conduceri legitimate la nivelul tuturor județelor și să avem în 2022 un congres al partidului care să stabilească un program de guvernare.
  • Informare privind poziția consilierilor locali din CJ, suntem singura opoziție;
  • Posibile alegeri anticipate și posibile alegeri locale parțiale în localități din județ;
  • Repartizarea colegilor din Biroul permanent județean pe districte, în vederea organizării activității politice;

Adrian Țutuianu: România se află într-o situație dificilă

  • Este normal să spunem că România se află într-o situație dificilă, Pro România daca era în Parlament era un plus care ar fi contribuit la criza politică. Regretă și cei din PSD care au blocat activitățile din teritoriu, dar și cei din PNL, care aveau un partener mai așezat.
  • Se anunță valul 4, avem o criză sanitară și economică, au crescut prețurile, la materii prime, la energie electrică, agenți economici care suspendă activitatea, o situație ilară, armata nu poate să încheie un contract de furnizare energie pentru unitățile militare.
  • Avem o criză bugetară, sunt vizibile câteva lucruri, împrumuturi care depășesc 21 de miliarde de euro, creșterea dobânzilor în octombrie – decembrie, există riscul să nu ne încadrăm în deficitul bugetar, a fost deschisă procedura de deficit.
  • O criză politică majoră, o încredere prăbușită, o moțiune de cenzură la care nu ne-am fi gândit, o criză internă în PNL, cu două grupări, un prim ministru decredibilizat total;
  • Se dorește plecarea lui Orban.
  • Avem o criză socială majoră și să ne uităm la prețul de la energie electrică, un guvern incapabil să atragă fonduri și să ia bani.
  • La nivel de județ suntem mai rău decât am fost vreodată, cei din PNL din aripa Orban cu niciun fel de suport financiar, și avem probleme majore, pe care le vedem – Programul de Apă și canal care este un eșec, 400 de milioane de euro, va costa grav județul Dâmbovița. Un singur lot este scos la licitație, Dâmbovița nu va lua mai mult de 100 de mil de euro.
  • Suntem în faza de studii de prefezabilitate, proiectul de drum Moreni-Târgoviște-Niculești merge foarte încet, Programul de la Curtea Domnească la fel, UPU la fel, primarii nu au implementat proiectele din PNDL, nu au bani și au crescut prețurile. Foarte multe proiecte pe hârtie, dar suntem la faza de studii de prefezabilitate, dacă nu există o licitație organizată vom sta în situația de azi.

Întrebări

Alegeri în organizațiile Pro România:

  • Am fost prea optimist și nu toată lumea s-a mișcat la fel. Am avut alegeri în 30 de organizații, ne dorim o viitoare conducere aleasă, trebuie să aibă legitimitate, adică o conferință județeană cu 700-800 de oameni, care să dea legitimitate.
  • Este o muncă titanică. Nu avem suport financiar și parlamentar. Suntem câțiva entuziaști și vrem să ne luăm revanșa.
  • Va trebui să facem anul viitor un congres. Conferințe naționale, să construim un proiect.
  • Sunt mulțumit de felul în care aleșii locali răspund, unii mai mult, unii mai puțin. Au și situații conflictuale, alții sunt mai docili. Avem oameni foarte buni și nu am avut oameni mai buni în PSD.

Marian Neacșu:

Alegerile anticipate:

Prevederile constituționale nu sunt simple pentru alegerile anticipate. Este greu să se constituie o majoritate. PSD a jucat foarte bine politic săptămâna asta. Cel mai sugestiv argument, atât parlamentarii din Camera Deputaților, cât și din Senat, vor fi foarte puțin dispuși să reintre în circuitul electoral. Principalele motive pentru care nu se realizează. O zonă de guvernare tot de dreapta va fi. Nu văd cum va fi altceva. După cum vedem, anumite forțe de dreapta lucrează cu AUR. Dacă s-a reuni în formula de până acum, majoritatea PSD, dacă nu va lua AUR la guvernare, ar avea un deficit de 27 de voturi. PSD a jucat foarte bine că nu s-a lăsat în jocul politic, ar fi fost decontat și pe ei. Au avut abilitatea de a juca agenda cetățeanului, cea legată de facturi și utilități. Au inițiat o comisie de anchetă pentru prețuri și au deblocat legea consumatorului vulnerabil. Faptul că se agață cu dinții de garduri, cele două forțe de dreapta, asta le va aduce deficit. Orban este un politician vechi și a încercat să păstreze un echilibru. Postul de la cameră devine disponibil. Se pare că cel mai bine este situat Bode.

Adrian Țutuianu:

Cum arăta Parlamentul dacă era și Pro România și Pmp și se construiau niște majorități conjuncturale?

PSD are o problemă mare pentru că nu are aliați. PSD este în situația unui partid politic fără aliați. PSD a susținut un guvern al lui Tăriceanu dar a pierdut 1 milion de voturi. Este momentul construcției unei majorități de stânga.
O construcție de centru stânga, cu bazele deja puse, este soluția de dorit pentru anul 2024. Nu mă refer doar la Pro România, ar putea să fie PP- USL, dar când aduni, să știi că ai o contrapondere la dreapta.

Conflicte interne Pro România Dâmbovița

Avem 3-4 situații de colegi din județ și eu nu tolerez jocurile individuale, partidele au o ușă pe care unii intră și alții ies. La Lungulețu am ratat postul de viceprimar pentru că a trădat unul din Pro România și la Mătăsaru sunt 2 colegi din 5, care vor să facă un joc cu PSD. Suntem pe drumul nostru și cine vrea să stea de vorbă cu noi, ne datorează respectul de competitor politic. Blatul PSD – PNL este străveziu.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share