Adrian Ţuţuianu: Spitalul Judeţean Dâmboviţa nu are veniturile necesare pentru această criză

La scurt timp după conferinţa de presă online, organizată de către PSD Dâmboviţa, senatorul Adrian Ţuţuianu, preşedinte PRO România, aduce o serie de lămuriri cu privire la situaţia Spitalului Judeţean Dâmboviţa în plină pandemie de Coronavirus. Acesta susţine demersul iniţiat de PSD Dâmboviţa, însă spune că este o măsură mult prea mică pentru a acoperi toate nevoile Spitalului Judeţean Dâmboviţa.

„Spitalul Județean NU are veniturile necesare și se prefigurează o situație încă și mai dificilă – foarte puțini cetățeni mai apelează în această perioadă la serviciile Spitalului – rezultă că spitalul nu-și va realiza veniturile stabilite în programul anual cu Casa de Sănătate.” a spus senatorul pe pagina sa de facebook.

Declaraţie integrală:

„Salut demersul conducerii PSD Dâmbovița cu privire la rectificarea bugetului Consiliului Județean pentru achiziția unui aparat de testare Covid-19, respectiv un monitor de funcții vitale. Cred, însă, că ne oprim la foarte, foarte, foarte puțin.

Ca unul care a condus cu responsabilitate Consiliul Județean Dâmbovița (spre deosebire de inconștienții de acum), îmi fac datoria să le spun celor care, încă, nu s-au trezit că achizițiile pentru dotarea Spitalului Județean trebuiau făcute de acum o lună, de când criza de sănătate era prezentă în România.

⛔️ La acest moment, rectificarea bugetului Consiliului Județean trebuie să țină seama de următoarele necesități ABSOLUTE:
? amenajarea a două saloane pentru terapie intensivă la Secția de Boli Infecțioase și dotarea acestora cu mini-stație de oxigen/vacuum/aer condiționat;
? paturi de terapie intensivă (minim 46 buc / 5.000 euro buc);
? monitoare pentru funcții vitale (minim 6 buc / 5.000 euro buc);
? echipament: măști de unică folosință, măști cu filtru, combinezoane, halate impermeabile, mănuși lungi de nitril, halate de unică folosință;
? gel dezinfectant pentru mâini și materiale dezinfectante pentru spații, mobilier;
? ventilatoare mecanice (minim 10 buc / 70.000 – 100.000 lei buc
? construcția unui spațiu de triaj din 5-6 containere, racordate la apă, canalizare și curent.

Citeşte şi: PSD Dâmbovița va dona un aparat pentru monitorizarea funcțiilor vitale către Spitalul Județean

?Lista de mai sus reprezintă nevoile minime, prioritare, de care am luat cunoștință în discuțiile cu specialiștii Spitalului Județean de Urgență Târgoviște. Ca urmare, cer public conducerii Consiliului Județean, consilierilor județeni PSD și PNL să se întrunească în ședință de îndată și să procedeze la rectificarea bugetului alocând sumele necesare pentru toate nevoile de mai sus. Spitalul Județean NU are veniturile necesare și se prefigurează o situație încă și mai dificilă – foarte puțini cetățeni mai apelează în această perioadă la serviciile Spitalului – rezultă că spitalul nu-și va realiza veniturile stabilite în programul anual cu Casa de Sănătate.

Repet: nu-mi place să fiu alarmist, am rămas cât am putut de ponderat în perioada asta, dar lucrurile nu pot fi lăsate la voia întâmplării. Consilierii județeni trebuie să ia deciziile pe care conducerea iresponsabilă a CJD nu le ia sau le ia când e foarte, foarte târziu.” Adrian Ţuţuianu, preşedinte Pro România.

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share