Agro Village a pornit cu dreptul la Timișoara

În parcarea campusului Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară  a Banatului ,,Regele Mihai I al României”, din Calea Aradului, nr.119 din Timișoara, a fost inaugurată piața produselor agroalimentare tradiționale a producătorilor locali și regionali din Banat, Agro Village.

Este vorba de o mai veche inițiativă a universității, la deschiderea acestui eveniment au participat președintele CJ Timiș, Alin Nica, viceprimarul Timișoarei Cosmin Tabără și binențeles prof.univ.dr. Cosmin Popescu, rectorul USAMVB Timișoara.

După binecuvântarea pieței de produse agricole și spunerea unui Tatăl Nostru, a fost declarată deschisă expoziția, cu cele 30 de căsuțe, unde puteai găsii, lapte și produse lactate, miere și produse apicole, produse de panificație, dulciuri și cozonaci, fructe și verdețuri, dar și produse din carne și mezeluri.

Ca un salut de bun venit tuturor producătorilor veniți din județul TM, dar și din Caraș sau Arad, ale rectorului USAMVB timișorene a dorit success producătorilor veniți și a ținut să puncteze: “Ca și strategie a universității, ne-a interesat să venim în întâmpinarea producătorului agricol, să încurajăm producția locală, să oferim acea predictibilitate de care producătorul agricol are nevoie. Aici, în AgroVilage găsim produse de mare calitate și unice venite direct de la producătorul local din Timiș, Arad sau Caraș Severin, pe care nu le putem cumpăra în hypermarket. Vrem să arătăm că USAMVB poate și chiar susține producția agricolă românească, în special din Banat“.

Binențeles pentru doritori nu au lipsit nici micii sau cârnaciorii, un suc sau o bere, și de ce nu și o clătită cu care să te îndulcești.

De acum încolo cei care doresc să se aprovizioneze cu produse proaspete de sezon le pot găsi la Agro Village în fiecare sâmbătă și duminică. În present există 30 de căsuțe, nu mai mult de două căsuțe de același producător, dar în curs de înmulțire a acestora.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share