04/12/2021

Ai masina pregatita pentru sezonul rece? Iata CE trebuie sa stii pentru a circula fara probleme!

Fiecare persoana care detine un autoturism stie ca, odata cu venirea sezonului rece, trebuie sa isi pregateasca corespunzator masina. Pe langa schimbarile prevazute de lege, pe care soferii trebuie sa le puna in aplicare, verificarea acumulatorului, a sistemelor de lumini si a bateriei, este un lucru important, pe care este recomandat sa il faci inaine de a pleca la drum, mai ales in conditii de ninsoare si de frig intens.

Mai mult, pentru a fi sigur ca autoturismul tau este pregatit pentru iarna si ca tu si ceilalti pasagerii sunteti in siguranta in timpul deplasării, trebuie sa ai in vedere achizitionarea unor ustensile si consumabile potrivite pentru temperaturile scazute.

TOP 3 sfaturi pentru ca masina ta sa circule fara probleme iarna:

1. Protejeaza parbrizul

Dezghetarea parbrizului dimineata este o provocare pentru majoritatea soferilor in timpul iernii. O modalitate destul de simpla de a preveni acest lucru poate fi acoperirea geamului cu o patura, cu un carton sau cu o folie de plastic pe parcursul noptii, protejand astfel si stergatoarele de inghet. 

Tot in acest sens, tine cont de sfaturile specialistilor care sunt de parere ca este indicat sa achizitionezi o racleta si o perie pentru zapada, pentru ca geamurile laterale si restul masinii sa poata fi curatate. Incearca sa eviti folosirea unei maturi pentru deszapezire, deoarece risti sa zgarii autoturismul. 

Achizitioneaza lichide speciale de racire si de curatare

Lichidul de racire a motorului si cel de curatare a parbrizului trebuie sa fie inlocuite cu solutii rezistente la temperaturi mici. Aceste produse sunt amestecuri pe baza de alcool etilic, glicoli, agenti tensioactivi si de tamponare, apa demineralizata, colorant si parfum si sunt special concepute pentru -44 de grade Celsius. 

Mai mult, poti cumpara solutii speciale pentru dezghetare. Acestea sunt sub forma de spray si sunt excelente atat pentru gemuri, cat si pentru incuietori.

 Monteaza anvelopele potrivite

Desi in trecut, in Romania, soferii utilizau anvelopele fara sa tina cont de limita maxima de uzura sau depaseau termenul de schimbare a acestora, in prezent, constientizarea riscului la care se expun a dus la cresterea vanzarii de cauciucuri. Inscriptia M+S, inseamna Mud & Snow si face referire la faptul ca acestea au fost testate in conditii de noroi si de zapada. Toate pneurile de iarna trebuie sa prezinte acest marcaj si o pictograma cu un fulg de zapada si 3 piscuri de munte. 

Desigur, in Romania se poate circula legal in sezonul rece cu anvelope care au doar marcajul M+S, pentru ca iernile au devenit mult mai blande in ceea ce priveste temperatura, insa trebuie sa tii cont de cat de mult va scadea aceasta. Asadar, intra aici si cauta modelul de care ai nevoie. Majoritatea romanilor prefera cauciucurile all season, deoarece asigura o rulare optima, indiferent de conditiile meteo.

Asadar, pentru a-ti pregati masina pentru sezonul rece, trebuie sa verifici cateva aspecte esentiale si sa ii schimbi anvelopele. Fii atent la conditiile meteo si deplaseaza-te cu prudenta in trafic! 

 

Sursa foto: Shutterstock.com

Distribuie acest articol Oficial Media
Share